Žemaitkiemyje supleškėjo vaikų padegta daržinė

 DSC 0103Pirmadienio popietę didelis gaisras nusiaubė Usėnų seniūnijos Žemaitkiemio kaime esančią sodybą. Ugnis visiškai sunaikino daržinę. Įtariama, kad gaisrą sukėlė vaikai.

Bendrasis pagalbos centras pranešimą apie Usėnų seniūnijoje siautėjančias liepsnas gavo vakar 14 val. 36 min. Žemaitkiemio kaime, Sodų g. 13 degė daržinė.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgos, apie nelaimę pranešta ir Greitosios pagalbos medikams.

Gelbėtojams atvykus daržinė jau degė atvira liepsna, ugnis buvo persimetusi ir į greta esantį garažą bei pievą. Ugniagesiams juos pavyko apsaugoti, bet daržinė sudegė iki pamatų. Joje buvo laikomas ne tik šienas ir malkos, bet buvo įrengtas ir garažas.

Sodyba buvo išnuomota trims šeimoms. Jos savininkas sakė nuomininkų net neprašysiantis atlyginti nuostolių. Anot jo, bus gerai, jei šie bent nuomą susimokės.

Įtariama, kad gaisrą sukėlė vaikai, įvykio liudininkai tikino matę, kad ugnis įsiplieskė vos tik jiems išbėgus iš daržinės. Žmonės nenukentėjo.