Žemaičių Naumiestyje automobiliai slydinėjo didžiulėje dyzelino baloje

degalai rolandoSekmadienį Žemaičių Naumiesčio Laisvės gatvėje, 200 metrų ilgio ruože, iš nenustatytos transporto priemonės išsiliejo dyzelinis kuras. Kelias tapo toks slidus, kad gatvės vingyje į eismo įvykius pateko net du automobiliai.

Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Rimantas Mačijauskas pasakojo, kad birželio 3 dieną 16.05 val. bendruoju pagalbos centro numeriu 112 buvo gautas pranešimas, kad Žemaičių Naumiestyje ant kelio dangos yra išsilieję tepalai.

Tačiau atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad ant važiuojamosios kelio dalies telkšo dyzelinis kuras. Naftos produktai išsiliejo 200 m ilgio ir 3 m pločio ruože. Dyzelinui surinkti gelbėtojai sunaudojo 150 kg sorbento – durpių ir apie 15 l specialios priemonės naftos produktams surinkti – dispergatoriaus. Anot R.Mačijausko, degalų buvo tiek daug, kad prireikė net durpių jiems sugerti. Gelbėtojai taip pat pasirūpino, kad teršalai nenutekėtų į netoliese esantį Šusties upelį, papylė žvyro. Gamtai žalos galinčius atnešti naftos produktus likvidavo Šilutės ir Žemaičių Naumiesčio priešgaisrinės pajėgos.

Šį įvykį tiria ir policija. Asmuo, iš kurio transporto priemonės nutekėjo degalai dar nenustatytas. Belieka tik spėlioti ar dyzelinas išbėgo iš sunkvežimio žarnos, ar lengvąjai mašinai buvo prakiuręs kuro bakas, o gal kažkas vežėsi kurą kanistruose ir jis ištekėjo…

Pasak įvykio liudininkų, didžiulė kuro bala judrioje gatvėje sukėlė ir kelis eismo įvykius. Kelio posūkyje pora automobilių ėmė slysti ir atsitrenkė į šaligatvio bortus. Laimė, žmonės šių incidentų metu nenukentėjo.