Neblaiviam vairavimo instruktoriui teks metus pamiršti vairavimą

drunk-driving-101209-02Nesėkmingai baigėsi velnio lašų vartojusio ir prie vairo sėdusio pusamžio šilutiškio V.M. kelionė Šilutės gatvėmis. Vyrui nepavyko prasmukti pro policijos pareigūnus – patruliuojantis ekipažas sustabdė neblaivų vairuotoją.

Didžiausia pasivažinėjimo nesėkmė ta, kad vienos Šilutės vairavimo mokyklos savininkui už vairavimą išgėrus ne tik teks sumokėti piniginę 289 eurų baudą, tačiau visus metus pamiršti sėdėjimą už automobilio vairo bei vairavimo instruktoriaus darbą.

Prie vairo – girtas vairavimo instruktorius

Kovo 4-osios vakarą, prieš pat darbo dienos pabaigą, patrulių ekipažas nusprendė patikrinti Cintjoniškių gatve riedantį „Ford“ automobilį, kaip įprasta patikrinimo metu, vairuotojo paprašė pateikti visus reikalingus dokumentus.

Policininkui iškart kilo įtarimas, kad vairuotojas gali būti išgėręs, nes nuo jo sklido alkoholio kvapas.

Tikrinant V.M. blaivumą, alkotesterio ekranėlyje pradėjo mirgėti promiles rodantys skaičiukai. Jie sustojo fiksuodami 1,36 promilės girtumą – tai yra lengvas girtumo laipsnis.

Vairuotojui surašytas ATPK protokolas.

Prieš teismą stojęs blogą pavyzdį besimokantiems vairuoti parodęs instruktorius teisėjai pasakojo, kad tą vakarą, kai buvo sustabdytaspolicijos, nesijautė esąs apsvaigęs nuo alkoholio. Jis teisme aiškino, kad alkoholiu vaišinosi praėjusios dienos vakarą, tad kitos dienos pavakarę jautėsi galintis vairuoti ir nemanė esąs neblaivus.

Pamatęs pareigūnų alkotesterio čekio parodymus, buvo labai nustebęs ir nusprendė nepasirašyti ant čekio šaknelės.

Teisme liudijusi R.S. patvirtino, kad administracinę baudą užsidirbęs V.M. vairavo automobilį „Ford“, tačiau ji nesuprato, kad draugas – neblaivus.

Bylą nagrinėjusi teisėja atsižvelgė į tai, kad V.M. nebuvo teistas ar baustas bei yra aktyvus bendruomenės narys, todėl nusižengusiajam skyrė minimalią 289 eurų baudą ir atėmė teisę metus vairuoti automobilį.

Nuosprendis įsiteisėjo.

Policija laukia konkrečios informacijos

Šiemet iki birželio 1 dienos Šilutės policijos pareigūnams jau įkliuvo 88 neblaivūs vairuotojai. 15 iš jų tą patį pažeidimą padarė  antrą kartą, 20 vairavo neblaivūs ir neturėdami teisės vairuoti, o dar 33 padarė tik pastarąjį pažeidimą – prie vairo sėdo neturėdami teisių.

Per tą patį praėjusių metų laikotarpį buvo nustatyti 72 neblaivūs vairuotojai: antrą kartą tą patį pažeidimą buvo padarę 18 iš jų, neblaivūs ir be teisių vairavo 14, o tik teisės vairuoti neturėjo – 44.

„Šie skaičiai gerai parodo mūsų žmonių vairavimo kultūrą ir atskomybės už savo ir kitų gyvybes stoką“, – sako Šilutės r. policijos komisariato viršininkas Sigitas Mikutavičius.

Tačiau,  kai pareigūnas pridūrė, kad dar blogiau, kad vairuoti neblaivus ryžtasi net vairavimo mokyklos vadovas – instruktorius.
Pasak S.Mikutavičiaus, visą policijos komisariatą pribloškė atvejis, kai girtas prie vairo buvo sustabdytas vienos Šilutės vairavimo mokyklos vadovas V.M.

„Mes gauname nemažai informacijos apie girtus vairuojančius gana aukštus postus užimančius asmenis, politikus ir įmonių vadovus. Tikriname tą informaciją, bet dažniausiai ji būna tik bendro pobūdžio: „Žinau, kad jis važinėja girtas“, – maždaug taip dažniausiai paaiškina primygtinai klausiamas informacijos teikėjas.

„Tokia „informacija“ vertės neturi. Mes laukiame konkrečių skambučių apie konkrečius atvejus“, – pabrėžia S.Mkutavičius.