Visus praėjusius metus „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ kas savaitę spausdino po restorano apžvalgą iš Laukinių Žąsų – bet nuo daugelio tekstų gausos skaitytojui aiškiau nepasidarė: kurie gi vis dėlto yra geriausi šalies restoranai, kuriuos rekomenduojame nesiraukydami ir be išlygų?
Klausimai turi būti atsakyti ir taškai turi būti sudėlioti.
Geriausi restoranai rinkti šešiose kategorijose:
Geriausias lietuviško maisto restoranas
Geriausias etninio maisto restoranas
Geriausias baras
Geriausia aludė
Geriausias vienos temos restoranas
Geriausias metų restoranas.
Geriausiu vienos temos restoranu tapo „Šturmų Švyturys“, esantis Šturmų kaime, Kintų seniūnijoje, Šilutės rajone.
Įsikūręs rytinėje Kuršių marių pusėje, pagal visą ekonominę logiką, paprastas žuvies restoranas (tik atrodo paprastas; tuoj pasakysiu ir apie tai) turėtų būti nustelbtas kitoje vandens pusėje esančios Nidos, tačiau efektas yra atvirkščias. Išmaniu gaminimu pakėlęs gėlavandenę žuvį, šiaip jau blankią ir nuobodžią, palyginti su jūrine, iki subtilaus ir rafinuoto meniu stuburkaulio, „Šturmų Švyturys“ tapo, ko gero, vienintele vieta šalyje, kur atvažiuojama ir nakvojama vien dėl išskirtinio maisto.
Sukurtas su meile ir su dėmesiu kokybei, nuo pirmos vėtrungės iki paskutinės šakutės, šis restoranas sugebėjo sukurti tokią psichotropinę atmosferą ir potyrių seką, kad visi, net ir bambėdami dėl išlaidų, purto galva ir sako: „Ne, nesigailim. Važiuosim dar.“
Daugiau apie geriausių restoranų rinkimų rezultatus skaitykite čia.
Rašyti atsakymą