Agnės keksiukų receptas

 

keksiukai„Šilutės naujienų” sporto korespondentė Agnė gerai išmano ne tik krepšinio taisykles, bet ir keksiukų kepimo subtilybes. Varškės ir šokoladiniai keksiukai – jos šeimos mėgstamiausi.

VARŠKĖS KEKSIUKAI

Jums reikės:

125 g sviesto;
450 ml miltų;
120 ml cukraus;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
100 g varškės;
200 ml grietinės;
2 vnt. kiaušinių;
75 g juodojo šokolado;
1 šaukštelio krakmolo (nebūtina);
2 šaukštų kondencuoto pieno.

Gaminimas

Varškę išmaišykite su kondencuotu pienu ir (krakmolu). Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi, išsukite su grietine, kiaušiniais, ištirpintu sviestu. Masė turi būti vientisa ir tiršta. Sudėkite į tešlą pagamintą varškę, išmaišykit.

Tešlą supilkite į formeles. Kepkite 175 ºC temperatūros orkaitėje apie 30 minučių. Kai keksiukai iškeps, ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Prieš tiekdami į stalą galit pabarstykite miltiniu cukrumi.

ŠOKOLADINIAI KEKSIUKAI

Jums reikės:

3 vnt. kiaušinių;
žiupsnelio druskos;
100 g sviesto;
100 g cukraus;
250 g miltų;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
2 vnt. bananų;
0,5 šaukštelio cinamono;
plytelės šokolado su riešutais.

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos. Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukrumi. Sumaišykite kepimo miltelius, cinamoną ir miltus. Bananus sutrinkite ir sumaišykite su plaktais baltymais. Įmaišykite trynius. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Įmaišykite susmulkintą šokoladą. Tešlą iškrėsti į popierines keksiukų formeles ir kepti orkaitėje 25-30 min.