ŠILUTĖS MIESTO GARBĖS PILIEČIO VARDO SUTEIKIMO IR „SIDABRINĖS NENDRĖS“ PREMIJOS ĮTEIKIMO CEREMONIJA – RUGPJŪČIO 15 D.

Rugpjūčio 15 d. (šeštadienį), kviečiame į paskutinįjį šios vasaros festivalio „MUZIKINĖ VERDENĖ” koncertą!
_________________________
Renginio metu bus suteiktas Šilutės miesto GARBĖS PILIEČIO VARDAS ANTANUI KRUŠNAUSKUI, pirmajam Šilutės miesto merui (1990-1995) bei įteikta „SIDABRINĖS NENDRĖS“ premija šokių kolektyvui „JUKNAIČIAI”.
_________________________
Koncerte dalyvauja: Vilniaus m. savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir solistė Nora Petročenko (mecosopranas).

APIE KONCERTO ATLIKĖJUS:
Nora Petročenko (mecosopranas) yra dažnai kviečiama atlikti klasikinį koncertinį repertuarą, dalyvauti įvairiuose operų pastatymuose Prancūzijoje, Portugalijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje. Svari atlikėjos repertuaro dalis tenka baroko ir šiuolaikinei muzikai.

Dainininkė ne kartą yra dalyvavusi įvairiuose užsienio ir Lietuvos prestižiniuose festivaliuose, tokiuose kaip „Musica „(Strasbūras / Prancūzija),” Berliner festspiele“ ( Berlynas/Vokietija), „Lucerne Festival“ (Liucerna / Šveicarija), „RomaEuropa“ ( Roma/ Italija) taip pat aktualiosios muzikos festivalyje „Gaida”, Thomo Manno festivalyje, Pažaislio muzikos festivalyje, Tytuvėnų festivalyje, „Banchetto Musicale ” ir daugelyje kitų .

Ypatingos sėkmės ir įvertinimo Nora Petročenko sulaukė bendradarbiaudama su Prancūzijos muzikinio teatru „T & M”/Paris ir sukūrusi Katerinos di Mediči vaidmenį W. Mitterer operoje „Massacre” (dir. P.Rundel/rež. L. Lagarde), Frikos ir Helmvigės – R. Wagner / J. Dove Nybelungų žiedo tetralogijoje „Ring Saga“ (dir. P.Rundel/rež. A. Gindt), Margaret Thatcher – S. Rivas operoje „ Aliados „ (dir. L. Warynski/ rež. A. Gindt).

Atlikėja yra dainavusi su Lietuvos kameriniu orkestru, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Klaipėdos kameriniu, Šv.Kristoforo kameriniu orkestrais, taip pat su SWR Sinfonieorchester Baden-Baden und Freiburg (Vokietija), „Remix Ensemble“(Portugalija), „Ensemble Multilatérale“ (Prancūzija), „Spectra Ensemble“ (Belgija), „Royal Chamber Orchestra of Wallonia“ (Belgija), „Capella Temporale“ ir smuiko virtuozu Dmitry Sinkovsky ,taip pat su tokiais senosios muzikos ansambliais kaip „Banchetto musicale”, „Morgaine“,”Affectus Musicus”, „Brevis consort „, “Reversio“, „Arcadia consort“ ,Baltijos šalių baroko orkestru, Baroko Operos Teatro orkestru, ir kt.

___________________________
Mielai kviečiame dalyvauti!
Renginys, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui
Koncertas nemokamas
___________________________
Organizatorius: Šilutės kultūros ir pramogų centras
Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Šilutės rajono savivaldybė
Partneriai: Šilutės seniūnija, Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčia, Šilutės pirmoji gimnazija
Informaciniai rėmėjai: „Pamarys“, „Šilutės naujienos“, „Šilokarčema“, „Šilainės kraštas“, „Šilutės etažinios“, Šilutės TV

Renginyje bus fotografuojama, filmuojama. Nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.