Artimiausi renginiai Šilutės rajone

 

rengniaiŠį savaitgalį šilutiškiai nenuobodžiaus!


Jau šiandien 20 val.  Kintų muzikos festivalio didysis atidarymo koncertas (bilieto kaina – 10 Eur). Kintų muzikos festivalio publika galės ne tik išgirsti geriausius latvių kompozitoriaus Pēteris Vasks kūrinius, tačiau ir pamatyti patį menininką – susitikimas su vyks 18.30 val. Kintų Vydūno kultūros centre (nemokamai), jis dalyvaus ir atidarymo koncerte.

Šiame koncerte kompozitoriaus kūrinius atliks žymusis Lietuvos violončelininkas – Vytautas Sondeckis. Šio atlikėjo pasirodymas yra simbolinis – Kintų muzikos festivalis prisimins legendinį Lietuvos maestro Saulių Sondeckį.

Atidarymo koncerte dalyvaus ir smuikininkė Augusta Jusionytė, ir Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO (dirigentas Gediminas Gelgotas).

22.30 val. Kintuose, senojoje Kiminių Sodyboje, publikos laukia istorinio dokumentinio kino seansas, kurio metu bus parodytas latvių režisierės ir kino studijos „Sibiro vaikai” įkūrėjos Dzintros Gekos filmas „The Fathers Over There”. Jis žiūrovams atskleis dramatišką Sibiro tremtinių pasipriešinimo ir pabėgimo iš lagerio istoriją.

Sekmadienį 20 val. Kintų katalikų bažnyčioje – antrasis Kintų muzikos festivalio koncertas – vengrų chorinė muzika su Vass Lajos kameriniu choru (Vengrija). Bilieto kaina – 8 Eur.

Biletus galima įsigyti www.bilietai.lt arba koncerto vietoje valandą prieš renginius.

Moksleiviams, studentams, senjorams – 50% nuolaida. Ikimokyklinio amžiaus vaikai į vakarinius festivalio koncertus neįleidžiami.

Šilutės rajono seniūnijų sporto žaidynių I etapas įvyks jau šį šeštadienį ir suteiks dalyviams progą parodyti savo sportines galias įvairiausiose srityse.

10 val. Stalo teniso varžybos
(Traksėdžių mokyklos sporto salė)

10 val. Šaškės, šachmatai
(Gluosnių 13 b., Šilutės sporto salė)

10 val. Parko tinklinis
(Šilutės m. Pylimo gatvės tinklinio aikštelėse)

11 val. Krepšinis 3×3
(„Time-Team“ aikštelė prie Šilutės meno mokyklos)

12 val. Futbolo varžybos
(Šilutės miesto stadionas)

13 val. Seniūnų rungtis (smiginis)
(Šilutės miesto stadionas)

14 val. Virvės traukimas
(Šilutės miesto stadionas)

14:30 val. Apdovanojimai ir varžybų uždarymas

Šeštadienį, taip pat 10 val., į netoli Šilutės pagrindinio stadionio esančią „Kiškių daubą“ susirinkti kviečia labdaringas sporto renginys „Ekstremalus bėgimas“ su baikerių pasirodymu, pramogimis šeimoms ir vaikams, virvės traukimo varžybomis purve, pamėgttų atlikėjų koncertu ir vakaro diskoteka. Renginio programą galite rasti čia.

Pirmadienį, 18.30 val., kviečiame jus į parką prie Šilutės kultūros ir pramogų centro, jame įvyks visų mažų ir didelių  šilutiškių pamiltas „Burbuliatorius“. Nepamirškite su savimi pasiimti burbul