Būsimi viešbučių ir restoranų darbuotojai stažavosi Italijoje

turizmo kokykla italijoje merginos su konkurso rengejais ir vertintojais-Gargano vireju asociacijos nariais ir sefu MindauguŠilutės turizmo ir paslaugų verslo mokykla įgyvendina ES Mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci mobilumo projektą „Viduržemio jūros virtuvė“. Jo metu mokiniai – būsimi virėjai, padavėjai, barmenai ir viešbučio darbuotojai – atliko 4 savaičių praktiką Italijoje, Apulijos regione, Gargano provincijoje, Rodi Garganico miesto viešbutyje „Hotel Pietre Nere“.

Stažuotės metu mokiniai dirbo pagal savo specialybę: virėjai – viešbučio restorano virtuvėje, padavėjai – barmenai – viešbučio restorane ir bare, o viešbučio darbuotojai tvarkė kambarius.

Mokiniai praktiškai susipažino su Viduržemio jūros virtuve: gamino tradicinius itališkus patiekalus iš jūros gėrybių (midijų, žuvų, aštuonkojų, krevečių), makaronų, daržovių, duonos. Mokėsi gaminti įvairias itališkas kavas, aptarnauti viešbučio ir restorano svečius, aptarnavo mieste vykusį muzikinį renginį.

Stažuotės dalyviai lankėsi Vieste ir Foggia miestų profesinėse mokyklose, kur stebėjo virėjų, padavėjų ir barmenų praktinio mokymo užsiėmimus. Taip pat jie lankėsi alyvuogių aliejaus gamybos įmonėje, kur pamatė, kaip gaminamas populiariausias vietos maisto produktas, naudojamas gaminant beveik kiekvieną patiekalą.

Bene didžiausias stažuotės pasiekimas – virėjų, Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklos mokinių Deimantės Kaniauskaitės, Kristinos Stirbytės ir Kristinos Skripkauskaitės laimėta pirmoji vieta Foggia mieste vykusiame Apulijos regiono Gargano turizmo mokykla italijoje konkursinis patiekalasprovincijos gastronomijos festivalio „G.A.T.E. & Gusto 2014“ virėjų konkurse ir gauta premija „Premio Daunia in the world“.

Merginos, vadovaujamos viešbučio „Hotel Pietre Nere“ šefo Mindaugo, pagamino patiekalą „Trys skoniai viename“: silkės tartar su baklažanu, obuoliu ir razinomis; burokėlių krepšelis su ožkos sūrio kamuoliuku ir pupomis; sūrio ir daržovių krepšelis su keptuvėje keptomis krevetėmis ir moliūgų sėklomis.

Konkursą transliavo vietos televizija, buvo išspausdintas straipsnis vietos spaudoje.

Stažuotėje mokiniai ne tik dirbo, bet ir aplankė įžymias Gargano regiono vietas, plaukiojo Varano ežere, kur auginamos midijos, vyko į Romą.

Mūsų mokiniai ne tik pagilino žinias apie itališką virtuvę, bet ir susipažino su šalies kultūra, istorija, svetingumo ir vaišinimosi tradicijomis.