Nei lašiniai, nei pyrago gabaliukai taip nesudarko dailios moters figūros kaip lietuvių dievinama daržovė. Bulvė, bulvė, bulvė, tačiau ne bet kokia, o gruzdinta, greito maisto restoranų blogis. Tokią išvadą padarė Harvardo universiteto dietologai, praneša „Argumentai ir faktai“.
Jų inicijuotame tyrime dalyvavo daugiau nei 120 tūkstančių žmonių. Visi tiriamieji per 20 metų kas ketverius metus buvo mediciniškai tikrinami. Eksperimento pradžioje nė vienas dalyvių neturėjo antsvorio.
Kaip rezultatai parodė, per 4 metus tiriamieji papilnėdavo vidutiniškai 1,5 kilogramo. Per 20 metų jie priaugo 8 kilogramus! Rezultatai parodė, kad tie, kurie reguliariai valgė gruzdintas bulvytes, bulvių traškučius, košę, mėsą, duoną bei gėrė saldžius gėrimus, svorio priaugo žymiai daugiau nei kiti eksperimento dalyviai. Ir būtent gruzdinta bulvytė yra didžiausia figūros priešė.
Viena porcija šito kenksmingo skanėsto kasdien per 4 metus prideda 1,5 kilogramo svorio! Palyginimui: bulvių traškučiai prie kūno prideda 771 gramą, saldieji gėrimai – 453 gramus, termiškai apdorota mėsa – 430 gramų, desertai – apie 190 gramų.
Mokslininkų nuomone, skirtingi produktai ir veikia skirtingai. Visų pirma, sotumo jausmą, antra – insulino lygį.
Rašyti atsakymą