Gastronominis Lietuvos žemėlapis: kur nukeliauti, ko paskanauti?

GiliukaiLietuvos miestai ir miesteliai slepia daugybę turtų, istorijų, žinių ir įdomybių. Atrasti visa tai – reiškia dar geriau pažinti Lietuvą, jos istoriją ir kultūrą. „Dažniausiai kalbame apie didžiuosius šalies miestus – Vilnių, Kauną, Klaipėdą, tačiau mažesnieji taip pat be galo įdomūs“, – sakė Turizmo departamento prie Lietuvos ūkio ministerijos vadovė Jurgita Kazlauskienė.

Žvejybos tradicijomis garsėjančiame Pamario krašte laukia išskirtinis maršrutas nuo Drevernos iki Kintų – per Kuršių marias, kanalus ir lietuviškąją Veneciją. Šios ekskursijos organizatoriai būtinai pasiūlys net kelių rūšių žuvienės, tenykščių žvejų rūkytų delikatesų, kapitono buriniame laive troškinto ungurio. Rudens pradžioje Šilutėje vyksta tradicinis tarptautinis žuvienės virimo čempionatas.

Su daugybe jų, net su 47 Lietuvos miestais ir miesteliais, bus galima susipažinti tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur“.

J.Kazlauskienė teigia, kad teminiai maršrutai, įvairios edukacinės programos, kulinarinės kelionės po Lietuvą tampa itin populiarios. Keletą tokių galima rasti ir Turizmo departamento sudarytame Lietuvos gastronominiame žemėlapyje.

Daugiau apie tai skaitykite lrytas.lt straipsnyje „Gastronominis Lietuvos žemėlapis: kur nukeliauti, ko paskanauti?“