Geriausias Lietuvos jaunasis virėjas – iš Šilutės

geriausias jaunasis virejas Ignas VisinskasSavaitgalį Vilniuje praūžė Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos LRVVKA rengiamas čempionatas „Jaunasis Lietuvos virėjas 2016“. Titulas „Geriausias Lietuvos jaunasis virėjas 2016“ atiteko sostinėje įsikūrusiame, žinomo virtuvės meistro Egidijaus Lapinsko vadovaujamame restorane „Time“ dirbančiam virėjui Ignui Višinskui.

Ignas – šilutiškis, turizmo komplekso – UAB „Kintai“ gamybos direktoriaus Gintaro Višinsko ir l/d „Ąžuoliukas“ pedagogės Vilijos Višinskienės sūnus. Šilutės Vydūno gimnazijos abiturientas, Vilniaus Gedimino technikos universiteto verslo vadybos absolventas pasuko kitu, sau mielesniu keliu – išgarsėjo kulinariniais gebėjimais.

Kaip praneša „Verslo žinios“, pirmą kartą kulinariniame konkurse dalyvavęs ir jį laimėjęs I.Višinskas iš karto po rezultatų paskelbimo prekybos ir pramogų centre „Ozas“ sakė, jog varžyboms rimtai ruoštis pradėjo vasario pradžioje. Likus savaitei iki čempionato trejus metus virtuvėje dirbančiam Ignui pagrindinis motyvas jame dalyvauti buvo didžiulė patirtis, kurią gauna varžybų dalyviai.geriausias jaunasis virejas apdovanojimai

Per konkursą Ignas žemoje temperatūroje gamino jautienos nugarinę su ropių gratinu, rūkytų ropių tyre bei raudonojo vyno padažu. Tuo tarpu desertui jis ruošė šokoladinį pyragą su apelsinų granita ir apelsinų puta.

Susumavus komisijos narių skirtus balus paaiškėjo, jog pirmosios ir antrosios vietos laimėtojus skyrė vos du taškai – jų daugiau buvo skirta Igno patiekalams vertinant jų skonį. Antrąją vietą iškovojęs Palangos restorano „Onorė“ virtuvei vadovaujantis Bernardas Anužis konkurso komisijos teismui patiekė lėtai virtą jautieną, karamelizuotą svieste, glazūruotą raudonojo vyno padaže su riešutais, bei šokoladinį pyragaitį be miltų su avižų ir lęšių granola, anglišku kremu su pasiflorais, balto šokolado apelsinų tyre, jogurtu ir pušų pumpurų sirupu.

geriausias jaunasis virejas patiekalasTrečiąją vietą laimėjęs „Sweet Root“ restorane Vilniuje dirbantis virėjas Ignas Damanskas gamino jautienos nugarinę su žolelėse skirtingais būdais paruoštomis ropėmis, marinuotu svogūnu ir „hollandaise“ padažu. Už desertą – šokoladinį pyragaitį su mėtų ledais ir mangų kremu Ignui buvo skirtas ir Inovatyviausio deserto prizas.
Penktą kartą vykusiuose Geriausio Lietuvos jaunojo virėjo rinkimuose iš viso dalyvavo 8 dalyviai.

Pirmosios vietos laimėtojui I.Višinskui atiteko ne tik Geriausio Lietuvos jaunojo virėjo taurė, bet ir varžybų rėmėjo – „Baltic Larus“ 350 Eur vertės prizas – kelionė į pasaulinę kulinarijos olimpiadą „IKA Culinary Olympics“ Erfurte, kur šiemet spalio mėnesį varžysis Lietuvos virėjų nacionalinė komanda.