Gerosios bakterijos – Jūsų namuose! Jau galite jas augintis patys!

gerosios bakterijos copyŽarnyno mikroflora labai lengvai pažeidžiama, ji visada nukenčia, nes vartojame daug cheminių maisto medžiagų, taip pat vaistų. Visa tai patenka į žarnyną. Sergantis lėtine liga žmogus priverstas nuolat vartoti preparatus, kurie jam gyvybiškai svarbūs, bet kenkia žarnyno mikroflorai.

Kitas svarbus faktorius, žalojantis žarnyno mikroflorą – kirmėlinė invazija. Gydytojai retai kada vertina šį faktorių. Medicininė statistika teigia, kad žmogus kirmėlėmis užsikrečia ne vieną kartą gyvenime. 80-95 proc. kirmėlinės invazijos atvejų nesukelia specifinių simptomų, nes kirmėlės prisitaiko.

Žmogui žymiai sunkiau pasveikti nesutvarkius žarnyno mikrofloros. Įrodyta, kad imuninė sistema susijusi su žarnyno būkle.

Žarnyno gleivinės paviršius – 400 kv. metrų – tarsi futbolo aikštė ir ten daug kas gali atsitikti. Nuo normalios mikrofloros priklauso virškinimo procesas – ji atsakinga už suvartoto maisto paruošimą rezorbacijai.

Žmogaus sveikata labai priklauso nuo to, ką jis valgo kasdien, kiek to maisto medžiagų pasisavinama. Jei mikroflora sutrikusi, dėl blogo maisto medžiagų virškinimo išsivysto „deficitinė“ būklė, kuri ypač pasireiškia vaikams, nes jie intensyviai auga, o tam reikia įvairių maisto medžiagų.

Jei mikroflora sutrikusi, virškinimo procese įsivyrauja puvimas, kurio metu atsiranda toksinių medžiagų. Jos sutrikdo medžiagų apykaitą, slopina imuninę sistemą ir skatina vėžio atsiradimą.

Bakterijų raugai – labai vertingas produktas. Juos rekomenduojame todėl, kad tai turintis gyvybingų mikroorganizmų produktas.

Gamindami jogurtą patys būsite tikri, jog vartojate produktą be dažiklių, konservantų, stabilizatorių ir skonio stipriklių. Jums prireiks 1 litro šilto pieno bei raugo „Vivo“ ar kitokio. Iš vieno buteliuko raugo galite pasigaminti net 4-5 litrus jogurto.

Kiekviename rauge – skirtingos bakterijų „šeimos“, kurios turi specifinę veikimo kryptį. Raugai gali ir turi būti vartojami fiziologinių funkcijų palaikymui. Vartoti kasdien patartinas „Simbilaktas“, vaikams – „Bifivitas“, senyvo amžiaus žmonėms – „Streptosanas“.

Rauginimo metu dėl fermentacijos nelieka laktozės ir kazeino – pieno baltymo, jie suskaldomi, todėl žmonės netoleruojantys laktozės (saldaus pieno) gali drąsiai vartoti sveikus namie paruoštus raugintus produktus.

Jums tereikės 10 min. gaminimui ir 8-10 val. fermentacijos procesui. Kaip pasigaminti jogurtą, informaciją rasite produkto pakuotėje.