Geriausia gripo profilaktika – darbo ir poilsio režimo laikymasis, nuolatinis mankštinimasis, grūdinimasis ir daug žalio, gyvo maisto, teigia sveikos gyvensenos žinovė Nijolė Degutienė.
Pervargę, į lauką neišeinantys, mankštos pertraukų nedarantys, sėdimą darbą be jokio pajudėjimo dirbantys žmonės yra mažiau atsparūs bet kokiai infekcijai. Visi žino šias paprastas tiesas, bet ar nėra taip, kad jei kažkuris visa tai daro, aplinkiniai mano, kad jis keistuolis. O tam keistuoliui nei gerklę skauda, nei sloga kabinasi, nei gripas kasmet užpuola.
Sustiprėkite vartodami sveikatos tyrę
Kasdien – po šaukštą šios tyrės, ir išvengsite peršalimų.
Į smulkintuvą sudėkite:
– 1 citriną su luobele (prieš tai nušveiskite, supjaustykite),
– 1 stiklinę spanguolių,
– galvą česnako,
– 2-3 mažąsias imbiero ataugėles (5-8 cm),
– medaus pagal skonį (2-4 šaukštus).
Viską susmulkinkite, dėkite į stiklinį indą, užsukite ir laikykite šaltai. 0,5 val. prieš valgį suvalgykite 1 šaukštą, užgerkite gurkšneliu vandens.
Šios tyrės negaminkite daug, kad būtų visada kuo šviežesnė, mat nuo laikymo silpsta gerosios savybės.
Nejausite česnako visiškai, nors jo čia yra labai daug. Tai būdas suvalgyti žalio česnako visai jo nejaučiant. Visos sudėtinės dalys yra imunitetą stiprinančios, ypatingai naudingos.
Svarbu gerti daug arbatų
Jei jau susirgote gripu, svarbu neperšalti. Nes pats gripo virusas, įėjęs į kūną, vis tiek turi išgyventi savo visas stadijas, bet jei dar ir sušalsite, galite susirgti gerklės, plaučių uždegimu, bronchitu.
Dažnai ir pajuntate šių ligų požymius. Tada plaučių audinį stiprinkite gysločių, islandiškos kerpenos arbatomis.
Naudingos prakaitavimą skatinančios arbatos: aviečių, liepžiedžių.
Peršalus organizmą stiprina kraujažolių, čiobrelių arbatos. Kai gresia plaučių uždegimas, gysločių ir čiobrelių arbatą gerkite kuo karštesnę keturis penkis kartus per dieną (šaukštelis mišinio puodeliui vandens). Kai jaučiatės blogiau, pirmą dieną gerkit kas valandą po pusę puodelio.
Dėl gripo pakilusios aukštos temperatūros geriau neskubėti žeminti, leiskite jai pakilti iki 39-39,5 laipsnio ir toje būsenoje išbūkite bent jau pusę valandos ar valandą. Didelė tikimybė, kad daug virusų nuo temperatūros žus ir jūsų ligos eiga po to bus daug lengvesnė.
Atstatyti jėgas padės vitaminai ir mikroelementai
Jėgas atsistatysite valgydami daug vitaminų ir mikroelementų turintį maistą. Daugiausiai vitaminų ir mikroelementų turintys produktai: kviečių gemalai, medaus korio nuopjovos, kurias nupjauna dideliu plonu peiliu, kad atidarytų korio akeles, jūros kopūstai, juodosios alyvuogės.
Gerai valgyti ir tuos vaisius bei daržoves, tas kruopas ir tuos riešutus, kurie naudingųjų medžiagų turi daugiausiai: kivius, paprikas, graikinius riešutus, avižas, grūdų sėlenas, linų sėmenis, avokadus.
Išgerkite tik ką išspaustų daržovių ir vaisių sulčių.
Gilus kvėpavimas
Veiksmingas ir toks paprastas dalykas – gilus kvėpavimas. Visą sirgimo periodą ir po to kasdien po 2-3 kartus pakvėpuokite giliai, užlaikydami plaučių apatinėje dalyje orą. Lėtai įkvėpkite per pilvą, užpildykite plaučių apačią oru, užlaikykite jį, kol suskaičiuosite iki penkių, po to palengva iškvėpkite.
Atlikite tai po 3-4 kartus, o paskui įkvėpimų skaičių didinkite.
Rašyti atsakymą