Kiek laiko šaldytuve galima laikyti šviežią žuvį ir jos produktus?

 

zuv4Žuvis ir jos produktai, įvairios jūrų gėrybės (krevetės, kalmarai, austrės, midijos ir pan.) priskiriami prie greitai gendančių produktų. Sandarioje taroje ar į foliją suvyniotą šviežią žuvį šaldytuve reikėtų laikyti ne ilgiau kaip 2–3 dienas ir ne aukštesnėje kaip +5 ºC temperatūroje. Paruoštus žuvies patiekalus taip pat būtina saugoti šaldytuve – nuo 0 iki +6 ºC temperatūroje. Pagamintų patiekalų nerekomenduojama saugoti ilgiau kaip 24 valandas.

Į šaldiklį rekomenduojama dėti išvalytą žuvį, ją laikyti šaldymui skirtoje sandarioje taroje – iki 4 mėn. (baltą žuvį) ir iki 2 mėn. (riebią žuvį). Šaldytuve esantys kiti patiekalai neprisigers žuvies kvapo, jeigu sandariai įvyniosite žuvį į maistinę plėvelę ar maišelį.