Šilutiškiai Graikijoje atrado Europos skonį

turizmo mokykla graikijoje ekologisku prod gamybaŠilutės turizmo ir paslaugų verslo mokykla tęsia projektų, parengtų pagal Europos Sąjungos mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci paprogramę, ciklą „Atrask Europos skonį“.

Projektų metu virėjų, padavėjų – barmenų ir viešbučio darbuotojų profesijos mokytojai ir praktikos vadovai iš apgyvendinimo ir maitinimo įmonių kasmet vyksta kelti savo profesinės kvalifikacijos vis į kitą ES šalį. Susipažįstama su turizmo sferos darbuotojų profesinio rengimo sistema, praktiniu mokymu įmonėse, šalies nacionaline virtuve, tradiciniais maisto produktais, aptarnavimo kultūra, svetingumo tradicijomis. Vėliau parengiama mokymo medžiaga apie aplankytos šalies nacionalinę virtuvę.

Šiemet mokyklos profesijos mokytojai ir darbdavių atstovai pagal mobilumo projektą „Atrask Europos skonį (Graikija)“ lankėsi Graikijos Syros saloje. Projekto tikslas – susipažinti su Graikijos virtuve, tradiciniais maisto produktais, gėrimais, aptarnavimo ir svetingumo kultūra maitinimo įmonėse ir viešbučiuose, turizmo ištekliais ir objektais bei Graikijos profesinio mokymo sistema turizmo sferoje.

Vizito Graikijoje metu dalyviai susipažino su tavernos kultūra, gamino tradicinius graikiškus patiekalus (graikiškas salotas, tsatsiki, musaka ir kt.), dalyvavo seminare apie tradicinius graikiškus gėrimus, lankėsi tradicinių saldumynų loukoumi ir halvadopita gamybos įmonėje ir stebėjo jų gamybos procesą. Taip pat lankytasi vietos viešbučiuose ir maitinimo įmonėse, moterų kooperatyve, kuris gamina patiekalus ir juos realizuoja savo restorane (veikla įgyvendinama remiant ES fondams), konditerijos įmonėje.turizmo mokykla graikijoje musaka gamybos procesas

Projekto dalyviai lankėsi šiltnamiuose ir ekologiškų maisto produktų gamybos įmonėje, kur susipažino su daržovių ir kitų maisto produktų tiekimo vietos gyventojams ir maitinimo įmonėms ypatumais.

Syros salos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas skaitė paskaitą apie turizmo plėtojimą Graikijoje ir Syros saloje. Didelį įspūdį paliko vizitas į privačią virėjų ir padavėjų – barmenų profesinę  mokyklą, kurioje moderniai įrengtos mokomosios virtuvės, vyno ir serviravimo klasės, demonstracinė auditorija, skirta stebėti virėjo šefo profesinio meistriškumo procesą.

Vizito programa buvo intensyvi ir turininga. Priimančioji organizacija Anadrasis Initiative Information rūpinosi ir sudarė sąlygas realiai „pajusti Graikijos (Syros) skonį“: organizavo vizitą į kultūros namus, kur supažindino su graikų vaišinimosi, šokių, tautinių kostiumų tradicijomis, rebetiko muzikos kultūra, pristatė Syros salos istoriją, kultūrą, gamtą, žemės ūkio tradicijas, ekonominės plėtros etapus.

Priimančiosios organizacijos vadovas Leonardos Paleologos supažindino su savo šeima, gimtuoju miestu Ano Syros ir Syros salos gyventojų gyvenimo būdu ir tradicijomis.

Projektas buvo įdomus ir tuo, kad vizitas vyko mažoje Cyclades salyno saloje, kurioje turizmas nėra labai išvystytas, palyginti su turizmu Kretos, Rodo, Koso ar kt. salose. Syros sala, kurioje gyvena apie 20 tūkst. gyventojų (kaip Šilutėje) daugiau populiari tarp Graikijos gyventojų, nei tarp užsienio šalių turistų. Tai leido pamatyti ne nudailintą, turistams skirtą, o tikrą, realų gyvenimą ir aptarnavimo kultūrą.

Profesijos mokytojai pagilino žinias apie Graikijos kultūrą, istoriją, virtuvę, profesinį mokymą turizmo sferoje. Parengta mokomoji medžiaga apie graikišką virtuvę, kuri bus naudojama profesinio mokymo pamokose.

TRUMPA TEKSTINĖ REKLAMA SU NUORODA 60€/MEN.