Šeštadienį Priekulės Turgaus aikštėje garavo didžiuliai katilai – Užgavėnes švenčiantys priekuliškiai surengė šiupinio virimo varžytuves.
Dėl geriausio šiupinio vardo varžosi 14 komandų iš septynių Mažųjų Lietuvos kultūros sostinių: Mažeikių, Kauno, Švenčionių, Biržų, Vilkaviškio, Pagėgių, Alytaus. Taip pat dalyvauja komandos iš Šilutės ir Plungės rajonų, Klaipėdos rajono Agluonėnų, Brožių, dvi Priekulės, Drevernos bei Derceklių komandos.
Šiupinio virimo procesą stebėjo ir vertino ekspertų komisija, vadovaujama nepriklausomu mitybos ir kulinarijos ekspertu prisistatančio Vincento Sako.
Išvirtus šiupinius ragavo šventės dalyviai, kurie taip pat galėjo rinkti skaniausiąjį. Šventės metu planuota išvirti apie 200 litrų šiupinio.
Renginio organizatoriai pasakojo kad šiupinys – tai košė, kuri skirtinguose regionuose skirtingai buvo verdama. Pavyzdžiui, Priekulėje šiupinys buvo verdamas iš rainųjų žirnių, pupelių, perlinių kruopų, daržovių, kiaulės knyslės ar uodegos. O štai Drevernoje šiupinys verdamas su stinta. Šventėje šiupinys verdamas ir iš stirnienos, šernienos, žuvies, ir net be mėsos.
Rašyti atsakymą