Tarptautinio žuvienės čempionato įdomybių katilas Nr. 2

Į rugsėjo 2 dieną, Rusnės saloje vyksiantį 15-ąjį tarptautinį žuvienės virimo čempionatą su kiekviena akimirka sparčiai registruojasi vis daugiau komandų. Tuo pačiu tirpsta ir laisvų vietų skaičius Katilų alėjoje.

Pirmą kartą čempionato istorijoje susirungti su kitais virėjais pareiškė norą ir AB „Klaipėdos baldai“ komanda, patikėjusi vyriausios šefės pareigas Sandrai Daugintei. Tai nebus vienintelė SBA koncernui priklausanti žuvienės čempionato komanda, savo iškovotų pergalių (2019 m. III vieta žuvies sriubos kategorijoje) kolekciją bandys papildyti ir AB „Šilutės baldai“. Jų žuvienę virs Remigijus Karaninas, net 9 metus dirbęs vieno Ispanijos restorano pagrindiniu šefu.

Teko kalbėtis su AB „Šilutės baldai“ direktoriumi Eimuntu Jankausku, kuris pats pasiūlė visiems komandų virėjams pagaminti specialiąsias, žuvienės čempionato logotipu papuoštas maisto pjaustymo lenteles. Smagu, kai patys verslininkai pareiškia norą įsteigti komandinius prizus.

Žuvienės čempionato augantį populiarumą byloja ir kelionių organizatorių, pervežėjų siūlomos kelionės iš Vilniaus į Rusnę su čempionato aprašymu. Kaina vienam asmeniui 25 eurai. Visą informaciją galima rasti feisbuko paskyroje „Kelionės tau“.

Savaitgalį žuvienės čempionato mini rinktinė buvo išvykusi į Viešvilės miestelio šventę, norėdami pagerbti legendinės komandos statusą turinčią „Viešvilės upėtakio“ komandą. Šį kartą nelietėme Rusnės salos čempionų dėl Rusnės festivalio, vykusio tą pačią dieną. Važiavo Ventės, Kintų bendruomenė su savo čempionu, pirmojo čempionato nugalėtoju Helmutu Jokaičiu, kurie išvirė 100 litrų tradicinės žuvienės. Taip pat vyko daugkartinė žuvies sriubos kategorijos I vietos laimėtoja Ilona Žąsinienė, kuri išvirė 50 litrų žuvies sriubos su žuvies mini frikadelėmis. Žinoma žuvienę virė ir patys šeimininkai bei jų svečiai iš Smalininkų. Beveik 500 litrų išvirtos žuvienės galėjo nemokamai paskanauti šventės dalyviai. Ir ne tik žuvienės, bet ir „Šamo žuvys“ iš Rusnės rūkytų karšių. Ansamblis „Karčema“ ir Valdas Lacko nepaliko abejingų nuotaikingoje šventėje, iš kurios visi grįžome pakilios nuotaikos.

Į čempionatą sugrįžta ir praėjusių metų žuvies sriubos kategorijos čempionai „Užvenčio kopūstienės fanai“, spalvingi ir kūrybingi, pamilę Pamario kraštą ir šią šventę. Krenta į akis tai, kad komandos senbuvės, atvykstančios iš kitur domisi, ar gali savo teritorijoje įdiegti tam tikrų naujovių, pristatant savąjį kraštą. Dažniausiai iš mūsų jos sulaukia teigiamo atsakymo, nes kiekviena nauja mintis pagyvina šventę.

Čempionatui rimtai ruošiasi ir mūsų partneriai, geri bičiuliai „Vėtrungių kelio“ komanda, kurie savo teritorijoje surengia daug įdomių edukacijų, pažindindami tiek mūsų krašto žmones, tiek ir atvykusius svečius su šio krašto autentiškais papročiais ir čia gyvenusių žmonių kultūra.

Kol dar yra laiko, jūs taip pat galite sėkmingai registruoti savąją komandą, papildant šio čempionato gretas. Pirmadienio statistika – jau turime 35 komandas, iš kurių net 30 yra ne mūsų krašto.

Žuvienės čempionato vyr. šefas Marijus BUDRAITIS