Užduotis gamintojams – atpratinti pirkėjus nuo druskos ir cukraus

cukrusDvylikos Europos Sąjungos šalių ekspertai pastaruosius ketverius metus suvienijo jėgas bendram projektui. Projektu „Salux“ siekta paskatinti maisto pramonės atstovus gaminti sveikesnius produktus.

Italijos, Suomijos, Lietuvos, Bulgarijos, Vokietijos, Rumunijos, Jungtinė Karalystės, Prancūzijos, Slovėnijos, Austrijos, Vengrijos ir Ispanijos specialistai ieškojo būdų kaip gamintojai vartotojams galėtų pasiūlyti kuo daugiau pakeistos sudėties produktų, kuriuose sumažintas druskos, cukraus ar riebalų (ypač sočiųjų ir transriebiųjų rūgščių) kiekis.

„Daugybė mokslinių tyrimų patvirtina, kad dažnas ir gausus druskos, cukraus ar riebalų vartojimas – viena pagrindinių infarkto, insulto, kitų širdies ir kraujagyslių ligų priežasčių. Taigi, būtina skatinti žmones kuo sveikiau maitintis. Pramoniniu būdu gaminamų produktų sudėties keitimas – vienas iš būdų maistą padaryti palankesniu sveikatai ir pratinti vartotojus prie tokių gaminių“, – sako Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto direktoriaus pavaduotoja Snieguolė Ščeponavičienė.

Daugiau skaitykite ČIA.