Viskas, ką turite žinoti apie maistinguosius kviečius

 

corn-syrup-563796 960_720Kviečiai yra labai maistingi ir sveiki grūdai. Jau daugiau kaip 7 šimtmečius jie buvo auginami ir skinami daugelyje pasaulio šalių. Ši grūdinė kultūra nuo pat senovės yra mylima ir jos auginimo būdai būdavo perduodami iš kartos į kartą. Pagrindinė priežastis, kodėl jie taip plačiai naudojami yra ta, kad juos lengva auginti įvairaus tipo dirvožemyje ar klimate.

Daugiau kaip du trečdaliai visame pasaulyje pagamintų kviečių yra naudojami maistui. Juose yra ypač daug vitaminų ir mineralų, todėl automatiškai šis produktas tampa vienu iš pagrindinių maisto produktų skirtingose kultūrose. Kviečiai naudojami gaminant aukščiausios kokybės duoną, bendrosios paskirties duonos gaminius, sausainių ir pyragų gaminime, o taip pat ir gyvūnų pašarams.

Nors kviečiai daugiausia yra naudojami maistui, yra ir dar keli kiti platūs šių grūdų panaudojimo būdai. Juose yra labai daug glitimo bei krakmolo, kurie suteikia elastingumo bei klampumo. Būtent dėl šios priežasties, šis produktas yra naudojamas popieriaus, pašto ženklų bei muilų gamyboje. Taip pat, farmacijoje glitimas panaudojamas kapsulių gamybai.

Svarbu paminėti, kad šių grūdų rinka yra nestabili ir priklauso nuo oro sąlygų, kurios turi įtakos derliui. Dėl šios priežasties sunku prognozuoti kainų pokyčius. Tačiau, nepaisant ekonominių niuansų, šios grūdinės kultūros paklausa sparčiai auga.