Žuvienės virimo čempionato Įdomybių katilas Nr. 3

Ar kada nors susimastėte kiek per 12 metų Žuvienės virimo čempionatuose buvo išvirta žuvienės, kiek žmonių turėjo galimybę jos paragauti ir nebe pirmą kartą įsitikinti, kad žuvienės skonis yra nerealus, suteikiantis stiprybės ir žvalumo? Šiame katile pateiksime statistiką, kurios dar niekada niekur nesame skelbę.

Skaičiai įspūdingi – per 12 istorinių Žuvienės virimo čempionatų buvo išvirta net 26 tonos 670 litrų žuvienės! Per tuos 12 metų dėl čempiono žiedo rungėsi net 363 virėjai vyrai ir 129 moterys, o čempionų žiedų iš viso turime tik 12! Čempionate per 12 metų dalyvavo 18 tarptautinių komandų iš Lenkijos, Norvegijos, Švedijos, Vokietijos, Latvijos, Turkijos, Portugalijos ir Rusijos.

XIII Žuvienės čempionato, kuris rugsėjo 4 d. mus visus sukvies į Rusnės salą, Katilų alėjoje dar yra laisvų vietų, kurias gali užimti jūsų sukurta ir užregistruota čempionatui komanda.

Po to, kai prieš du metus čempionų žiedas iškeliavo į Lazdijų kraštą, pastebime malonią tendenciją – augantį komandų skaičių iš Lazdijų savivaldybės. Šiais metais atvyks net 4 Lazdijų rajono komandos. Smagu konstatuoti faktą, kad atvykstančios į Žuvienės virimo čempionatą komandos iš kito Lietuvos krašto rezervuojasi sau nakvynę kaimo turizmo sodybose, kad aistroms nurimus, kitą dieną, artimiau susipažintų su originaliu Pamario kraštu tiek iš sausumos, tiek ir iš vandens.

Dėl žiedo viskas aišku: prizas unikalus ir kas nenorėtų pasipuošti Šilutės mero Vytauto Laurinaičio įsteigtu prizu – čempiono žiedu, kurį galima laimėti tik vieną kartą gyvenime? Tačiau ir kiti prizai yra tradiciškai originalūs. Tradicinės žuvienės kategorijos nugalėtojui bus įteiktas Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Virgilijaus Pozingio prizas. O žuvienės sriubos kategorijos laimėtojui atiteks Šilutės seniūno Raimondo Steponkaus prizas, paruoštas „Šarūno reklamos“ įkūrėjo Šarūno Stanciko.

Vertinimo komisija ir toliau liks patikimose komisijos pirmininkės Birutės Servienės rankose. Šalia legendinių čempionų komisijoje pamatysime ir gerai žinomus televizijos ekranų veidus, neatsispyrusius pagundai savo akimis pamatyti šį įvairiausiais mitais apipintą renginį, kuriame atiduodama pagarba šio krašto kulinariniam paveldui – žuvienei!

Dar ne vėlu prisijungti prie žuvienę verdančių komandų ir tapti ne žiūrovu, o visateisiu Katilų alėjos piliečiu.