Žuvienių ekspertė atskleidė paslaptingąjį tikros žuvienės receptą

ServieneAr kada esate ragavę tikros žuvienės? O žuvies sriubos? Tikriausiai daugelis pagalvotų, kad čia vienas ir tas pats, tačiau pačias skaniausias žuvienes verdanti Birutė Servienė tuoj jums paaiškintų: „Tai visiškai skirtingi patiekalai, kurių net negalima lyginti“.

Lrytas.lt žurnalistai turėjo išskirtinę progą kartu su tikra žuvienių eksperte ir Rusnės salos etnokultūros ir informacijos centro direktore Birute Serviene virti ir ragauti tikrų tikriausią Pamario žuvienę. Virdavo iš Pamario vandens Tada, dar šiltą rudens vakarą Mingėje susipažįstame su B. Serviene.

Moteris jau užkūrusi laužą ir išvaliusi žuvį su užkaistu puodu vandens laukia savo svečių. Pati prisistato kilusi iš Vilkyškių ir pasakoja, kad dešimt metų dirbo Šilutės muziejuje. Ten moteris domėjosi žvejyba ir žvejininkystės istorija. „Buvo laikas, kai laukan, iš muziejaus patalpų, nešėme visus žvejybinius eksponatus. Taip ir susidomėjau žuvienės virimu. Skaičiau apie senuosius žvejus, susirinkau jų pavardes, bet man aktualiau buvo ta senoji žvejininkystė“, – apie save pasakojo B. Servienė.

Daugiau apie tai skaitykite lrytas.lt straipsnyje „Žuvienių ekspertė atskleidė paslaptingąjį tikros žuvienės receptą“.