Savivaldybėje

RUSNES ATASK_3Šią savaitę prasidėjo kasmetinės Savivaldybės valdžios kelionės per seniūnijas, kurių metu gyventojams pristatomi visų metų darbai. Pirmieji pirmadienio popietę išklausyti tokios ataskaitos susirinko kelios dešimtys rusniškių.

Savivaldybės vadovai galimai tikėjosi ypač palankaus susitikimo. Juk svarbiausias rusniškių rūpestis - estakada jau naudojama, baigiamas asfaltuoti ir kelias iki Šilutės. Tačiau rusniškiai žėrė savo pageidavimus, nežiūrėdami ar tai Savivaldybės, ar seniūnijos, ar kurios kitos organizacijos darbas.

DAUGIABUCIU KIEMAI_1Socialinio būsto eilėje laukia apie 10,5 tūkst. Lietuvos gyventojų, tačiau savivaldybės būstus perka vangiai, o esamus naudoja ne tik kaip socialinius, bet ir kaip tarnybinius.

Miskininku masina_3Šilutės miškininkai papildė savo automobilių parką - pirmadienį parsivarė naujutėlaitį, gaisrų gesinimui skirtą visureigį „Isuzu D-MAX Space cab“.

Valstybinių miškų urėdija (VMU) iš viso išdalijo 23 tokius visureigius, kuriuose yra sumontuota gaisrų gesinimo įranga ir jie gali gabenti apie 300 litrų vandens.

VMU Šilutės padalinio vadovas Romas Gečas sako, kad šis automobilis skirtas operatyviai aptikti gaisro židinio vietą ir pradėti pirminį gesinimą.

 

JuknaiciaiPenktadienį posėdžiavęs Sidabrinės nendrės” premijos skyrimo komitetas nusprendė, kad šiemet premija bus skirta šokių kolektyvui „Juknaičiai”, kurio vadovė L. M. Černeckienė. Iškilminga premijos įteikimo ceremoniją įvyks Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną.

zuvis 1pPraėjusių metų pabaigoje Neringos žuvies rūkykloms iškilo grėsmė išnykti. Kai kurie gyventojai, pasipiktinę sklindančiais kvapais ir dūmais, įvairias tarnybas užvertė skundais. Visuomenės sveikatos centro specialistai patikrino žuvies rūkyklas ir ėmė rašyti solidžias baudas.

Šimtametes tradicijas turintį smulkųjį verslą gelbėti ėmėsi Seimo nariai.

„Šilutės naujienos“ domėjosi, kokia situacija yra Rusnės saloje, kur veikia daug žuvies rūkyklų. Vietiniai dažnai juokauja, kad rūkytos žuvys yra Pamario krašto gėlės, nes jos dažnai svečiams įteikiamos įvairių renginių metu. Į salos rūkyklas atvažiuoja turistai, čia vyksta edukacijos, degustacijos. Rūkytų karšių, skumbrių, šamų ir kitų žuvų skonį jau senovėje pamėgę ir šilutiškiai.

Negi ir mes rizikuojame prarasti savo krašto kulinarinį paveldą?