071414064-5625ad90-c2c2-4a5a-acc5-22edd444856eŠiandien paaiškėjo dar vienas šalies restoranas, patekęs į geriausiųjų restoranų trisdešimtuką. Laureatų sąrašą skelbia 30geriausiurestoranu.lt.

6 vietoje – „Šturmų švyturys“Ventės rage ir Vilniuje

Pirmiau pamaryje, o vėliau ir Vilniuje įsikūręs restoranas geriausiųjų trisdešimtuko rinkimuose stabiliai laikosi panašioje vietoje: pernai ir užpernai užėmė penktąją, o šiemet – šeštąją.  „Šturmų švyturio“ įkūrėjai – Česlovas ir Asta Žemaičiai. Kitaip nei daugelis verslą vystančių žmonių, jie nesvajoja apie laiką, kai nebereikės dirbti ir bus galima tik mėgautis sėkmingo verslo brandinamais vaisiais. „Negalėčiau tiesiog palikti restorano. Jis mano, o aš – jo dalis. Aš tuo gyvenu kasdien. Man patinka rūpintis restoranu, aptarti su personalu dienos užduotis ir meniu, tikrinti virėjų paruoštus ingredientus bei atlikti visą gausybę kitų dalykų. O labiausiai man patinka kurti receptus, o vėliau stebėti, kaip žmonės įvertina mano galvoje gimusius patiekalus. Tai suteikia įkvėpimo kurti toliau“, – yra sakęs Česlovas, kuris yra ne tik vienas iš restorano įkūrėjų, bet ir virtuvės šefas.

Istoriniame Mažosios Lietuvos krašte gyvenantys ir dirbantys smulkieji žvejai bei jų gyvenimo būdas yra labai svarbi „Šturmų švyturio“ skleidžiamos kultūros ir dvasios dalis.  „Šturmų švyturyje“ patiekiami tik iš lietuviškos nešaldytos žuvies pagaminti patiekalai. Taip pat yra ir su daržovėmis, žalumynais bei prieskoniais. Didžioji jų dalis į restoraną atkeliauja iš pamario ūkininkų daržų.  Daug dėmesio „Šturmų švyturyje“ skiriama ir vynui. Šeima turi didžiausią Lietuvoje vyno rūsį, kuriame saugoma ir brandinama įspūdinga baltojo vyno kolekcija.

Daugiau skaitykite lrytas.lt straipsnyje „30 geriausių restoranų: 6 vietoje – „Šturmų švyturys“ Ventės rage ir Vilniuje“.

 

Ukmergės naujienos

kamieniniubank.lt