2000 m bėgimo čempionas – J.Budrikas

krosas justas_budrikas_cempionasPalangoje vyko Lietuvos kroso čempionatas bei jaunimo iki 23 m., jaunimo, jaunių, jaunučių ir vaikų pirmenybės. Šilutės sporto mokyklos garbę ginti išvyko 13 lengvaatlečių, kuriuos treniruoja Lina Leikuvienė ir Stasys Oželis.

Geriausiai sekėsi Justui Budrikui, kuris parsivežė auksą bei pelnė savo trenerės pagyrimų.

2000 m kroso distancijoje varžėsi 45 bėgikai iš įvairių miestų. J.Budrikas šią distanciją įveikė per 6,12 min. ir tapo nugalėtoju. Jo trenerė L.Leikuvienė negailėjo gražių žodžių savo bėgikui: „Justai, šis bėgimas buvo pats geriausias tavo karjeroje, fantastika! Linkiu ne vieno dar tokio gražaus, pasitikėjimą savimi atskleidžiančio bėgimo“.

2000 m jaunučių distancijoje, kur varžėsi 36 bėgikės, prizinių vietų šilutiškiams iškovoti nepavyko. Bet komandai taškų laimėjo Erestida Bagdonaitė ir Greta Bartkutė – jos papuolė į stiprųjį dešimtuką.

3000 m distancijoje tarp 30 jaunių L.Leikuvienės auklėtinė Julija Baciūtė finišavo septinta.

4000 m jaunių distancijoje varžėsi 24 bėgikai. Čia Aurimas Bendžius, kurį treniruoja S.Oželis bei dar du treneriai iš Šiaulių, finišavo šeštas. Jaunuolių toje pačioje distancijoje varžėsi perpus mažiau – 12. Mūsų trenerio auklėtinė Emilija Balodytė finišavo aštunta.

Kiti Šilutės bėgikai aukštų vietų nepasiekė. O visai šilutiškių komandai taip pat nepavyko iškovoti ir prizinės vietos.