2021-ieji – Metalinio jaučio metai. Ko iš jų tikisi jais gimę šilutiškiai?

Astrologai aiškina, kad Jautis yra sunkaus darbo, taikos ir teisingumo simbolis, jis rodo pavydėtiną ryžtą siekiant savo tikslų. Šiais metais Jaučiai gali parodyti geležinę valią ir plieno nervus, o metalo spalva – balta - simbolizuoja dosnumą, saikingumą ir išmintį.

Taip 2021-ųjų metų simbolį – jautį mato menininkė, kūrėja Violeta Astrauskienė. Savo pastebėjimais apie atitikimą jaučio charakteriui pasidalijo ir 7 Šilutės krašto žmonės.

      Taip pat teigiama, kad Jaučio metais gimę žmonės yra subalansuoti, ramūs ir susikaupę. Tačiau metalinis jautis lengvai supyksta, jis gali įsiliepsnoti ir parodyti šiurkštumą. Visada tiesiogiai išreiškia savo nuomonę, nevengia riebesnių žodžių, karštai gindamas savo įsitikinimus sprendimų jis nekeičia.

Reiklus sau ir kitiems Jautis sieks teisingumo, neatsižvelgdamas į aplinkybes, jis neišaukština savo asmeninių siekių. Tai patikimas Jautis, jis neišduos jokių paslapčių, jį galima laikyti tikru draugu ir geru partneriu. Šio ženklo atstovai nori neįsileisti nepažįstamų žmonių į savo jaukų mažą pasaulį. Jie labai konservatyvūs, sunkiai pakenčia pokyčius.

Sąžiningas ir darbštus Jautis gali pasiekti nemenkos sėkmės profesinėje srityje. Įsivaizduojamas blizgesys ar greitas praturtėjimas nėra Jaučio prioritetas. Jautis mano, kad norint pasiekti sėkmę, reikia nueiti ilgą kelią ir pasiekti viską per sunkų darbą. Šio ženklo atstovai – pasitikintys savimi, nepaprastai stabilūs savo įsitikinimuose. Jie yra geri teisininkai, vadovai.
Taip jaučio metais gimusius apibudina rytiečiai.

1949, 1961, 1973, 1985 metais gimusių mūsų kraštiečių klausėme, ar jie tiki horoskopais, ar atpažįsta save šiuose apibūdinimuose ir kokių metų tikisi?


Daiva PLIKŠNIENĖ, kaimo turizmo sodybos šeimininkė, Savivaldybės tarybos narė:

– Labai sudėtinga kalbėti apie save, ypač tokiame mistiniame kontekste. Nelabai tikiu įgimtomis žmogaus savybėmis, manau, kad nuolatinis mokymasis ir tobulėjimas gali padėti tapti kuo tik nori ir kokiu tik nori. Iš čia paminėtų savybių sau priskirčiau ramumą, užsispyrimą. Bet manau, kad ginčuose gimsta teisybė, todėl jei oponento argumentai mane įtikina, savo nuomonę galiu pakeisti.

Esu realistė, skaudžiai reaguoju į neteisybę, gerbiu ir saugau patikėtas paslaptis. Nors lengvai susipažįstu, mano tikrų draugų ratas nėra didelis. Jūsų aprašytas Jautis yra konservatyvus, nemėgstantis pokyčių, aš gi pasitikiu sena išmintimi, kad tik judantis akmuo neapsamanoja, todėl pokyčių nebijau.

Norėčiau būti labiau disciplinuota, nes didžiulis gyvenimo tempas ir nelauktos staigmenos išbalansuoja, bet dar turiu laiko ir būtinai išmoksiu!

Žibutė DRILINGIENĖ, Savivaldybės Kaimo reikalų skyriaus raštvedė:

– Manau, kad horoskopai sudaromi taip, kad kiekvienas juose randa ką nors tinkamo sau. Tad nelabai jais tikiu, nors aprašyme apie Jaučio metais gimusius šį tą galiu pritaikyti ir sau. Man irgi tinka bruožai, jog Jaučio metais gimę žmonės yra ramūs, susikaupę, kad turi savo nuomonę ir ją visada išreiškia, kad yra reiklūs sau, ir kad visada siekia teisingumo.

Laima ŽEMGULIENĖ, Šilutės profesinio mokymo centro gimnazijos skyriaus vedėja:

Nežinau ar gimimo metai lėmė, ar auklėjimas kaltas, tačiau Jaučiams priskiriamas darbštumas, teisingumas ir taikus bendravimas su žmonėmis tikrai man būdingas. Metalinio jaučio geležinės valios, plieno nervų ir šiurkštumo sau priskirti negaliu. Labai džiaugiuosi, kad balto metalo spalva jaučiui šiais metais simbolizuoja dosnumą, saikingumą, išmintį – tikiuosi šios savybės neapleis manęs.

Visiems Jaučiams ir sau linkiu sėkmės profesinėje srityje ir asmeniniame gyvenime, pasitikėjimo savimi ir šalia esančiais.

Tomas BUDRIKIS, verslininkas, Savivaldybės tarybos narys:

– Sunkiausia kalbėti apie save, manau geriausiai žmogų gali apibūdinti aplinkiniai. Tačiau perskaičius Jaučio metais gimusių rytiečių apibūdinimą daugelyje pozicijų įžvelgiau savo mąstymą, požiūrį į darbą ir bendravimą su aplinkiniais. Turbūt ne veltui Jaučio metais gimusius žmones apibūdina kaip labai daug ir sunkiai dirbančius.

Visuomet ryžtingai ir kryptingai siekiu savo užsibrėžtų tikslų. Ir tai darau sąžiningai, nesiekdamas kažkam pakenkti. Įdedu daug darbo, nesitikiu, kad norimų rezultatų pasieksiu neįdėdamas maksimalių pastangų. Turbūt reiklus esu labiau sau, nei kitiems.

Vis dėlto šeima ir mano artima aplinka man yra svarbiausias dalykas. Negalėčiau pasakyti, kad sunkiai įsileidžiu žmones į savo pasaulį, man patinka bendrauti. Manau, kad iš kitų galima daug ko pasimokyti ir pasisemti patirties.

Laima DUMŠIENĖ, F. Bajoraičio viešosios bibliotekos direktorė:

– Negalėčiau pasakyti, kad tikiu kiekvienos dienos horoskopais. Neskaitau jų nei spaudoj, nei internete, perskaitau nebent kartą bendrą ateinančių metų horoskopą visiems ženklams. Jaučio metai yra ir mano, ir jauniausiojo sūnaus gimimo metai. Pažvelgus atgal į jau buvusius Jaučio metus nematau, kad jie būtų buvę kažkuo ypatingi. Man jie svarbūs tuo, kad nebuvo paženklinti artimųjų netektimis, o visa kita išgyvenama. Manau, kad nebus lengvi šie metai, bet kaip išminčiai sako – ir tai praeis…

Jūratė EŽERINSKIENĖ, Šilutės ligoninės radiologijos technologė:

Nesu aktyvi horoskopų stebėtoja ar skaitytoja, visgi Jaučio ženklo apibūdinimas man daug kur tinka: esu gana konservatyvi, vertinu savo šeimą, savo namus. Ir nors esu ramaus būdo, bet… jeigu kas nors stipriai erzina, galiu įsiplieksti.

2021-aiais tikiuosi stabilumo, ramybės, daugiau mažų džiaugsmų kasdienybėje. Tikiuosi, kad dar šiemet galėsime apsikabinti artimąjį, bendrauti be suvaržymų, šypsotis be kaukių ant veidų. Tikiuosi dar daug mažų džiaugsmų, iš kurių susideda mūsų gyvenimas. Linkiu visiems, ir sau taip pat, sveikatos.

Romualdas BLECHERTAS, Rusnės specialiosios mokyklos vadovas:

– Nesu horoskopų skaitymo ar tyrinėjimo mėgėjas, bet pasiūlymas pasisakyti apklausoje šiuo klausimu privertė pasidomėti. Skaitydamas rytiečių Jaučio metais gimusių žmonių apibūdinimus pastebėjau nemažai savybių, kurios, manau, tinka ir man.

Vadovauju mokyklai, kurioje dirbti pradėjau pedagogu. Subalansuotas, ramus ir susikaupęs jaučiuosi visuomet, kai reikia spręsti darbo problemas. Man ir visam kolektyvui darbe tenka pasitelkti nemažai kantrybės ir pasistengti išvengti kraštutinumų, juk dirbame su specialių poreikių turinčiais vaikais. Darbas su jais sėkmingas tik tuomet, jei tapsi reikliu jų draugu ir geru partneriu. Todėl džiaugiuosi, kad man, kaip sporto mokytojui, pavyko su ugdomais vaikais ne kartą tapti krepšinio turnyrų nugalėtojais, prizininkais tarp tokių pat mokyklų Lietuvoje.

Teiginys, kad Jautis nori pasiekti sėkmę nueidamas ilgą kelią ir viską pasiekia per sunkų darbą, man imponuoja. Man sunkiai suvokiama, kaip galima viską, kas buvo sukurta, griauti ir vėl pradėti iš naujo. Sunkiai priimu valdžios sprendimą iškelti mokyklą į kitą vietą. Manau, kad teks pasitelkti visas Jaučiui tinkančias savybes, kad tai ištverti.

Violetos Astrauskienės grafikos darbas „Jautukai“.

Kaip žinia, tikrieji Jaučio metai dar neprasidėjo, jie startuoja tik vasario 12 dieną, tad straipsnių šia tema „Šilutės naujienose“ dar bus. Vasario 9 dienos numeryje galėsite paskaityti, kokius šiuos metus prognozuoja ilgametis bulių (būtent bulių, o ne jaučių) augintojas, daug metų stebintis jų charakterius. O vasario 2-ąją pažadame išspausdinti išsamų 2021-ųjų metų horoskopą visiems Zodiako ženklams.

Gerų Jums visiems metų!