2024-ieji – žaliojo Medžio Drakono metai: kas mūsų laukia ir kaip reikės švęsti?

Jau tuoj Triušį pakeis galios ir kilnumo simbolis Drakonas. 2024 m. metų šeimininkas bus žalios spalvos, o jo stichija – medis. Ko tikėtis iš žaliojo Medžio Drakono, kurio valdymo laikas bus nuo vasario 10 d. iki 2025 m. sausio 28 d. 2024-ųjų šeimininkas pagal Rytų kalendorių laikomas stipriausiu kinų zodiako ženklu, simbolizuojančiu galią, jėgą ir energiją. Medis yra elementas, simbolizuojantis augimą ir vystymąsi. Žalia spalva siejama su pozityvumu, gamtos žydėjimu ir nauja gyvybe. 2024 m. skaičius yra 8, o aštuonetui labai svarbus praktiškumas ir materialinė gerovė.

Ką atneš žalias medžio drakonas?

Kiekvienas pajus jo galingą įtaką, kiekvienas galės atsidurti didelio masto įvykių, kurie gali tapti išties lemtingi, centre.

2024 m. simbolis – mistinė būtybė, turinti neįtikėtinos galios. Kinų mitologijoje drakonas simbolizuoja karališkąją valdžią. Jis laikomas vyriškojo Jang simbolio įsikūnijimu ir valdo tvirta ranka, pajungdamas pasaulį savo valiai. Jo stichija yra Žemė. Tai reiškia stabilumą ir patikimumą. Žemė maitina medį, pripildo jį energijos, spartina augimą. Su tokia parama bet kokiu atveju nesunku parodyti tikrai puikių rezultatų.

Medžio Drakono galia apima visas gyvenimo sritis, jo įtaką bus galima įžvelgti beveik kiekviename 2024 m. įvykyje. Drakono negalima pavadinti šykštuoliu, jis dosniai dalijasi savo laime, sukurdamas ypatingą atmosferą – bet kuris žmogus galės pajusti pergalės skonį. Paprastai 2024 m. valdovas visada elgiasi sąmoningai, laikosi karališkai oriai ir išdidžiai, kaip ir dera aristokratišką kilmę turinčiai būtybei.

Pačioje metų pradžioje daugumos žmonių nuotaika staiga pagerės ir išsilaikys kurį laiką.

Susiklosčiusių porų santykiuose įsivyraus romantika, o įsimylėjėliai, stengsis pamiršti visus blogus dalykus. Verslininkai taip pat turės pagrindo optimizmui: perspektyvūs projektai netrukus bus pradėti vykdyti.

Drakono veiksmams vadovauja įgimtas kilnumas, todėl Naujieji 2024-ieji metai suteiks mums daug galimybių padaryti planetą geresnę. Tačiau kelyje į jų įgyvendinimą gali iškilti netikėta kliūtis – pernelyg didelis metų valdovo išdidumas.

Tobulų dalykų nebūna – net tarp mitinių būtybių. Faktas tas, kad žaliojo Medžio Drakonui, nepaisant jo intelektinių ir kūrybinių išteklių, būdingas piktumas, padidėjęs jautrumas ir visai ne drakoniškas užsispyrimas.

Kaip švęsti 2024-uosius?

Per Naujuosius metus turėtų būti surengtas tikrai karališkas priėmimas. Viskas turi būti padaryta pagal aukščiausius standartus. Taigi jūsų labui verta paruošti šventę tradiciniu kinų stiliumi. Pasirūpinkite, kad namuose iš tiesų būtų daug raudonos spalvos dekoro. Įsitikinkite, kad turite žibintų, kuriuos reikės paleisti į naktinį dangų – Rytų legendos byloja, kad ryškios šviesos ir raudoni atspalviai atbaido piktąsias dvasias.

Norėdami pritraukti sėkmę į savo gyvenimą, kur nors matomoje vietoje pastatykite mandarinų medį ir visur išdėliokite vazonines orchidėjas.

Šventinis stalas, padengtas pasitinkant žaliojo Medinio drakono metus, turėtų “lūžti” nuo maisto. Dekoracijoms naudokite dvi spalvas – baltą ir auksinę, papuošimams galima naudoti mandarinus. Stebėkite vaisių skaičių – jų visada turėtų būti lygiai 8: skaičius 2024 simbolizuoja begalybę. Ant stalo laukiami ryžių, žuvies ir jūros gėrybių, kiaulienos ir paukštienos patiekalai.

Šventinio valgiaraščio kulminacija – koldūnai ar kažkas panašaus, trumpai tariant, patiekalai iš tešlos ir įdaro. Vaisiai – tai ne tik desertas, bet ir slaptas “vaisių kodas”, kuriame užšifruoti prašymai aukštesnėms jėgoms. Apelsinai simbolizuoja gausą, pomidoro vaisiai sutvirtina šeimą, kriaušės simbolizuoja gerovę ir laimę.

Ką dėvėti pasitinkant 2024-uosius?

Naujųjų metų išvakarės – proga pasipuikuoti tradiciniu kimono ar bent rytietiškų motyvų suknele.

Tinka ir vakarinė apranga. Esmė ta, kad naujametinė apranga tiesiog privalo spindėti ir žvilgėti kaip išmintingo ir kilnaus metų valdovo žvynai. Pagrindinė taisyklė sako: kuo daugiau blizgučių, kristalų, tuo geriau. Raudona, sidabrinė, balta – tai trys pagrindinės spalvos, kurios tikrai patiks metų valdovui

Kiekvienų metų pabaigoje visi pradedame domėtis, kokie bus kiti metai. Astrologai parengė visų zodiako ženklų prognozes ir dalijasi, ko tikėtis per ateinančius 12 mėnesių.

Horoskopas 12 Zodiako ženklų

Avinas

Metai jums bus kupini nuotykių, be baimės skinsite naujus kelius ir užkariausite nepažintas teritorijas. Jūsų įgimtas ryžtas neribos to, ką galite pasiekti. Būkite pasirengę karjeros ir asmeninei pažangai, kuri pakels jūsų ambicijas į neregėtas aukštumas. Priimkite visus iššūkius ir išnaudokite visas galimybes, kurias jums suteiks šie metai. Jūsų tvirtas ryžtas išves jus į naujas aukštumas ir atvers duris į įdomius įvykius.

Jautis

Sunkus darbas kitais metais pagaliau atsipirks. Džiaugsitės finansiniu stabilumu ir augančiu turtu. Ieškokite galimybių investuoti į save ir stebėkite, kaip auga jūsų turtas. Nepamirškite savo atsidavimo ir sunkaus darbo, kuris taip pat atneš jums pelno. Aktyviai rūpinkitės savo finansais ir atverkite sau kelią į klestėjimą. Visata yra nusiteikusi apdovanoti jūsų atkaklumą ir ryžtą apčiuopiamais rezultatais.

Dvyniai

Jūsų išskirtiniai bendravimo įgūdžiai kitais metais atvers duris sėkmingam bendradarbiavimui ir asmeniniam augimui. Aktyviai naudokitės galimybėmis, atsirandančiomis dėl jūsų gebėjimo bendrauti, jos gali atnešti jums didelę pažangą tiek profesinėje, tiek asmeninėje srityje. Būtent jūsų bendravimo dovana turėtų atnešti jums įdomių, teigiamų įvykių ir pokyčių. Neslėpkite savo charizmos, ji ves jus į priekį.

Vėžys

2024 m. daugiausia dėmesio skirsite šeimai ir asmeniniam gyvenimui. Puoselėkite santykius ir kurkite harmoningą namų aplinką, stiprinkite ryšius su žmonėmis, kurie jums ypatingi. Skirkite laiko pabūti su artimaisiais ir sukurkite namuose šiltą atmosferą, kuri skatina laimę ir ramybę. Jei pirmenybę teiksite artimiesiems ir mėgausitės namų laimės džiaugsmais, metai žada būti sėkmingi ir kupini meilės.

Liūtas

Pasiruoškite, jūsų charizma pasieks aukščiausią lygį. Visata jums siūlo daugybę galimybių užimti lyderio pozicijas tiek asmeniniame, tiek profesiniame gyvenime. Būkite dėmesio centre ir aktyviai formuokite savo aplinką. Jūsų žavesys ir pasitikėjimas savimi atvers bet kokias duris ir leis jums kurti teigiamus pokyčius. Pasinaudokite šiuo momentu, kad išnaudotumėte visą savo potencialą ir įkvėptumėte kitus.

Mergelė

2024 metus skirkite rūpinimuisi savimi. Savo fizinę ir psichinę gerovę iškelkite į prioritetų viršūnę. Sveikesnis gyvenimo būdas padės pagrindą didesniam produktyvumui ir sėkmei visose gyvenimo srityse. Investuokite laiko ir energijos į save, dirbkite, kad pagerintumėte savo sveikatą ir bendrą savijautą. Rūpindamiesi savimi pajusite teigiamą poveikį savo produktyvumui ir nuotaikai.

Svarstyklės

Jūsų diplomatija bus svarbus jūsų kelrodis. Siekite pusiausvyros tiek santykiuose, tiek darbe. Prisiminkite savo gebėjimą rasti aukso vidurį ir kasdien kurti harmoniją. Sugebėsite išspręsti visus konfliktus ir pagilinti jums svarbius santykius. Jūsų įgūdžiais pasikliaus kiti, o tai atvers jums naujų galimybių. Pasinaudokite jomis, kad pagerintumėte savo ir kitų žmonių gyvenimą.

Skorpionas

Metai suteiks jums galimybę atsikratyti visko, kas sena ir nereikalinga, ir tapti stipresniais. Transformacijos procesas bus intensyvus, jūsų gyvenime įvyks esminių pokyčių. Visi iššūkiai, kurie pasitaikys, atneš galimybių asmeniniam augimui ir savęs pažinimui. Tai bus vidinio atsinaujinimo ir permainų metas, kai turėsite galimybę iš naujo apibrėžti save. Nuo to, kaip tai padarysite, priklausys jūsų ateitis.

Šaulys

Jūsų laukia įdomūs nuotykiai tiek fizine, tiek intelektualine prasme. Būkite atviri naujų kultūrų tyrinėjimui, naujos patirties įgijimui ir akiratį praplėsti. Tegul jus veda žinių troškimas. Pasinaudokite kiekviena galimybe tyrinėti pasaulį ir tobulinti savo supratimą apie tikrovę. Turėsite daug patirties, kuri pakeis jus. Visata ragina jus išeiti iš komforto zonos ir priimti stebuklus.

Ožiaragis

Jūsų didingi užmojai pagaliau duos vaisių. Tad išsikelkite sau aukštus tikslus ir dirbkite. Visata bus jūsų pusėje ir suteiks galimybę sulaukti pripažinimo ir profesinės sėkmės, vertos įdėtų pastangų. Išlikite susikaupę ir aktyviai naudokitės atsirandančiomis galimybėmis, nes jos yra raktas į norimus rezultatus.

Vandenis

Naujoviškas mąstymas užims svarbiausią vietą jūsų gyvenime. Pasinerkite į naujų technologijų ir idėjų pasaulį, jūsų gebėjimas orientuotis besikeičiančioje aplinkoje nuties kelią proveržio idėjoms. Priimkite iššūkius, kurie pasitaiko kelyje, nes jie – augimo katalizatoriai. Lankstumas ir nešališkumas, noras pasinaudoti kiekviena galimybe mokytis ir daryti pažangą atneš jums sėkmę.

Žuvys

Pasinersite į kūrybinius ieškojimus ir dvasinį augimą. Pagalvokite apie savo svajones – jos bus jūsų kelrodžiai. Pažvelkite į save, pasinerkite į savo vidinį pasaulį ir leiskite, kad troškimai vestų jus aktyviai siekti savo aistrų. Aktyviai įgyvendindami savo svajones ir troškimus, rasite malonumą ir asmeninį tobulėjimą, kurio siekiate, ir galėsite pasiekti dar daugiau, nei norėjote.