Šilutiškiams – atnaujintos vaisių ir daržovių parduotuvės „Augma“ pasiūlymai

Dar tik trečią savaitę Šilutėje veikia nauja vaisių ir daržovių parduotuvė „Augma“, o pirkėjai čia jau plūsta vienas paskui kitą. Parduotuvė įrengta toje pat vietoje, kur anksčiau, prieš 5 - 6 metus veikė vaisių ir daržovių didmeninė parduotuvė – sandėlis, Pramonės g. 5C, vos keli žingsniai už populiaraus prekybos centro „Litorina“.

Parduotuvės vadovas V. Miliauskas neabejoja, kad kiekvienas užėjęs į naująją parduotuvę ras savo pamėgtų vaisių ar daržovių.

Prekybos salė nedidelė, tačiau joje sudėliota dešimtys dėžių ir dėžučių su įvairiausiais vaisiais ir daržovėmis, lentynose surikiuota daugybė uogų, vaisių ir daržovių sulčių pavyzdžių. Jeigu tik ko pritrūksta, pardavėjai tuoj pat atneša iš sandėlio. Prekės tviska šviežumu, o kainos šiek tiek mažesnės, nei tokių pat prekių prekybos centruose.

Vadybininkas augo Juknaičiuose

Pasak „Augmos“ regiono parduotuvių vadovo Vytauto Miliausko, UAB „Augma” Klaipėdos regione šiemet atidarė tris vaisių ir daržovių parduotuves. Jau sėkmingai veikia bazinė parduotuvė Vydmantuose ir Klaipėdoje. Nors parduotuvių atidarymas sutapo su Covid-19 pandemijos ir karantino laikotarpiais ir Vyriausybės skelbiamais apribojimais, specializuotų parduotuvių atidarymui tai nedaug trukdė. Bendra tendencija – tokiose parduotuvėse apsilankančių žmonių kiekiai yra mažesni, o jų įsigyjamų prekių kiekiai didesni.

V. Miliauskas „Šilutės naujienoms” pasakojo, kad yra užaugęs Šilutės krašte, Juknaičiuose. Nors vaikinui dar tik 24 metai, jis jau yra dirbęs įvairius darbus ir Lietuvoje, ir užsienyje. „Augmoje“ karjerą pradėjo pardavėju, dabar rūpinasi jau keliomis parduotuvėmis.

Nori pritraukti daugiau vietos ūkininkų

Pašnekovui labai rūpi pritraukti kuo daugiau vietos ūkininkų. Jis norėtų, kad parduotuvėje būtų kuo daugiau lietuviškų, šiame regione ir konkrečiai Šilutės savivaldybėje užaugintų daržovių, uogų ir vaisių.

Jau dabar, pasak V. Miliausko, bulves į parduotuvę pristato ūkininkas iš Laučių, moliūgai atvežami iš Žemaičių Naumiesčio, o sultis spaudžia ir tiekia verslininkas iš Macikų gyvenvietės.

Pasak V. Miliausko, jis tikisi, jog visi rajono daržininkai ir sodų savininkai susidomės „Augmos“ parduotuve ir teirausis, kaip tapti uogų, daržovių ir vaisių tiekėjais. Juk kuo arčiau užauginta ir surenkama produkcija, tuo ji šviežesnė, o tuo pačiu – naudingesnė pirkėjui.

Visgi naujojoje parduotuvėje gausu ir mūsų kraštui egzotiškų vaisių – apelsinų, mandarinų, bananų, avokadų, persimonų ir vynuogių. Šios prekės į „Augmą” atkeliauja, tiesiog iš Klaipėdos uosto prekybinių laivų.

V. Miliauskas sakė, kad „Augma” laikosi taisyklių, jog prekės parduotuvėms užperkamos tik vienai ar daugiausia dviems savaitėms. Ant prekystalio jos turi būti kuo šviežesnės. Jeigu prekė šiek tiek užsibuvo, ji tiesiog dedama į tą prekystalį, kuriame produktai, skirti greitesniam suvartojimui. Tokiems produktams ir kainos dažnai du – tris kartus mažesnės, tad vaisiai ir daržovės nespėja suvysti.

Lanksti prekyba

Šiuo metu Šilutės „Augmoje” dirba pardavėja Dovilė, tačiau netrukus ji darbą dalinsis su dar viena pardavėja. Parduotuvė dirba nuo antradienio iki penktadienio, nuo 8 val. iki 17 val., o šeštadieniais nuo 8 val. iki 14 val. Sekmadienis ir pirmadienis – nedarbo dienos.

Parduotuvėje laukiami ne tik įprasti pirkėjai, įsigyjantys prekių tik sau ar savo šeimai. Čia vaisių ir daržovių gali įsigyti ir mažų kaimo parduotuvių, turgaus prekybininkai. Bet kuris pirkėjas gali pasiskambinti ir prekes užsisakyti telefonu, tad kai atvyks jas pasiimti, sugaiš mažiau laiko.

Be to, ant parduotuvės prekystalio suguldyti vaisių daržovių rinkiniai, kurie surinkti kaip dovanos. Tokios vitaminų „bombos“ – puikiausia dovana, ypač patraukli šiuo metu – rudenį ir žiemą, bei artėjant Kalėdų šventėms.

Visi susidomėjusieji tiekti savo surinktą ar užaugintą produkciją dėl prekių įsigijimo gali paskambinti parduotuvės vadovui V. Miliauskui, tel. 8 698 11489.

Komercijos direktorius, korespondentas