Klubo „Margainis“ nariai priiminėjo sveikinimus ir dalijo padėkos raštus

margainisKetvirtadienį pirmąjį savo renginį suruošė ir visuomenei prisistatė naujasis cukriniu diabetu ir endokrininėmis ligomis sergančius žmones vienijantis klubas „Margainis“.

Vos prieš kelis mėnesius susibūrę margainiečiai sulaukė sveikinimų, o jų pirmininkė Inga Gečienė – saviškių padėkos už tai, kad juos visus subūrė draugėn.

Pirmininkė I.Gečienė sudėliojo pagrindinius klubo veiklos akcentus. „Margainis“ vienys sergančiuosius cukriniu diabetu ir endokrininėmis ligomis, jų šeimų narius, bendradarbiaus su pedagogais ir įvairių sričių medikais, jau mezga kontaktus ir su panašiais užsienio klubais. Bendradarbiavimo tikslas – savitarpio pagalba.

Šiuo metu klube jau yra 32 nariai ir jų gretos nuolat auga. O šiandieninis branduolys dėkojo savo pirmininkei už tai, kad, jų žodžiais tariant, juos tokius išblaškytus ji subūrė į darnų kolektyvą. Pirmininkei klubo nariai užsakė ir dainą „Tu pakviesk mane į šiltus namus“, kurią atliko buvusi šilutiškė Regina Mockutė.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Alvidas Šimelionis neslėpė nusistebėjimo, kad tokį puikų renginį organizavo ką tik įsikūrusi organizacija. Jis prisiminė politikų abejones, kai tik susibūrę į klubą „Margainis“ jo nariai prašė patalpų savo veiklai. Tuomet abejota, ar jas skirti, nes vienas diabeto klubas Šilutėje jau yra.

„Dabar matome, kad jūs ką žadėjote, tą aktyviai ir vykdot“, – sakė A.Šimelionis.

Jis pasidžiaugė, kad margainiečiai jau spėjo susikooperuoti su Šilutės Raudonojo Kryžiaus draugija ir kartu parengę projektą gaus lėšų savo veiklai. Toks žingsnis galėtų būti pavyzdžiu kitoms smulkioms visuomeninėms organizacijoms, kurios irgi galėtų kooperuotis ir ieškoti finansavimo šaltinių.

Dar A.Šimelionis pasidžiaugė tądien išgirdęs padėką Savivaldybei ir nė vieno priekaišto jos atžvilgiu, tai, anot jo, yra įprasta kituose renginiuose.

„Gerai, kad žmonės buriasi ir siekia bendrų tikslų. Dar geriau, kad jie nepamiršta, jog yra toks Socialinės paramos skyrius“, – smagiai pradėjo šio skyriaus vedėja Virginija Paulauskienė. Vedėja kvietė ir margainiečius nuolat užsukti į skyrių: nors pinigų duoti nežadėjo, bet gerų patarimų – ne vieną. O pradžiai dovanojo klubiečiams tų protingų patarimų santrauką ir rašiklį – kad būtų kuo projektus rašyti.

Kad šio klubo veikla būtų kupina idėjų, o idėjos turėtų rėmėjų, kad lydėtų šviesi viltis, jo nariams linkėjo nemažas būrys kitų sveikintojų.

Renginio nariai plojimais dėkojo staigmeną jiems parengusiems Šilutės dramos teatro aktoriams, dainininkei R.Mockutei, gėrėjosi į parodėlę suneštais vieni kitų rankdarbiais, išklausė informaciją apie naujausius firmos „Interlux“ produktus, kuriuos pristatė vadybininkas Linas Deveika.