Rusniškių padėka estakados statybininkams – pietūs į darbo vietą

PIETUS ESTAKADININKAMS_1Rusniškiai ieško ir randa vis naujų būdų kaip išreikšti dėkingumą estakados statybininkams. Laivininkas, žuvienės virimo meistras Algis Dirsė, kartu su savo sūnumi Kristijonu sugalvojo, kad statybininkams praverstų pietūs jų darbo vietoje. Kaip tarė, taip ir padarė – pietus ketvirtadienį pristatė tiesiai į statybvietę.

Nors A.Dirsė mūsų krašto šventėse dažniausiai verda žuvienes, estakados statybininkams jis išvirė apie 30 litrų puodą šiupinio. Karštas šiupinys ketvirtadienio vidudienį buvo pristatytas tiesiog į estakados statybvietę.
PIETUS ESTAKADININKAMS_3
Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė pasirūpino, kad visi darbininkai susėstų prie bendro stalo, išdėliojo įrankius. Kitaip tariant, kaip namų šeimininkė visus susodino, paragino ir dar gero apetito palinkėjo.

Buvi akivaizdu, kad šiupinys patiko visiems statybininkams: visi valgė nuščiuvę, ir gyrė, anot jų, tobulai pagamintą šiupinį. O vienas kitas, dar nepabaigęs savo porcijos, klausė ar galės pakartoti?.. „Žinoma, kad galėsite“, – atsakinėjo šiupinio virėjas.

Šiupinys, pasak A.Dirsės, sotus ir vasaros pietums puikiai tinkantis valgis. Tirštoje sriuboje buvo ir pakepinto mėsos faršo, rūkytos mėsos ir medžiotojų dešrelių kasnelių, ir gausybė daržovių – morkų, kopūstų, žirnelių.

Tą dieną prie bendro stalo susėdo 42 estakados statytojai. Deja, trys vyrai pietumis liko nepavaišinti, nes su reikalais buvo išvykę.

D.Drobnienė yra įsitikinusi, kad ši padėkos akcija – pietūs estakados statybininkams – buvo ne vienkartinė. Ji neabejoja, kad saloje atsiras ir daugiau entuziastų, kurie sugalvos kaip paįvairinti statybininkų gyvenimą čia, Rusnėje. O atėjus žvarbesniems rudens orams, pasak seniūnės, statybininkus bus galima pavaišinti karšta arbata, pyragaičiais ar bandelėmis.