Vainute vėl išrinktos sportiškiausios šeimos

Vainuto gimnazija sportiskiausia seimaVainuto gimnazijoje vyko jau tradicija tapusi šeimų šventė „Sportiškiausia šeima“. Šiemet joje dalyvavo rekordinis skaičius šeimų – net 35.

Susirinkusias šeimas pasveikino gimnazijos direktorius Antanas Jonikas, kuris pasidžiaugė, kad kasmet į šventę susirenka vis daugiau šeimų. Šeimos rungėsi keturiose sportinėse rungtyse, joms vadovavo direktoriaus pavaduotoja Laima Barakauskienė.

Pirmoji rungtis patikrino šeimų taiklumą – reikėjo grindų riedulio lazda ir kamuoliuku numušti 5 kėglius. Daugiausia kėglių – 10 – numušė pirmokės Aretos Juraškaitės komanda. Antroje rungtyje dalyviai, užsidėję lėkštes ant galvų, turėjo kuo greičiau nueiti nurodytą atstumą. Trečioji rungtis patikrino, ar šeimos moka pasiskirstyti darbais, o tai jos rodė džiaustydamos ir surinkdamos servetėles. Paskutinioji rungtis buvo susijusi su krepšiniu – varyti kamuolį apie ant žemės išdėstytus lankus.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad priešmokyklinio ugdymo grupėje III vietą užėmė Luko Petrošiaus komanda, 1-2 klasių grupėje – antroko Manto Juraškos komanda ir 3-4 klasių grupėje – trečioko Dainiaus Tutlio komanda.

Antri buvo Žygimanto Čėsnos, Mato Bagdono ir dvi 3-4 klasių komandos, surinkusios po tiek pat taškų.

I vietą užėmė Andriaus Maurico, Simono Maurico komanda ir 3-4 klasių grupėje net dvi komandos – trečioko Žilvino Čėsnos ir ketvirtokės Nermedos Pielikytės.

Po varžybų gimnazijos valgykloje šeimos pasivaišino ir pasitikrino savo žinias apie sveiką mitybą atsakinėdami į klausimus, kuriuos paruošė pradinukų mokytojos. Teisingai atsakiusieji gavo sveikuoliškus prizus.

Smagu, kai mama ir tėtis randa laiko pabūti su vaiku, kartu pasidžiaugti laimėjimais, paguosti nesėkmės atveju. Kiekviena minutė, praleista kartu, yra didžiulė investicija į vaiko ateitį.