„Lokio stovykloje“ vaikai pažino Lietuvos kariuomenę

karine stovyklaPaskutinį pavasario savaitgalį ne pelno siekianti asociacija – Žemaičių rinktinės karių klubas surengė 3-jąją „Lokio stovyklą 2016“.

Šiemet šioje sukarintoje stovykloje, kuri vyko Generolo P.Plechavičiaus kariniame poligone, dalyvavo 120 vaikų. Ši stovykla išskirtinė tuo, kad į ją buvo sukviesti Klaipėdos, Gargždų, Plungės, Skuodo, Šilutės, Kretingos, Tauragės ir Šilalės miestų ir rajonų mokyklų 6-8 klasių moksleiviai.

Smagu, kad vis daugiau moksleivių nori dalyvauti sukarintoje stovykloje. Organizatoriai sulaukė žinučių iš jau į stovyklą užsirašiusių mokinių, prašančių leisti į stovyklą pasiimti ir draugų iš kitų mokyklų. Toks leidimas duotas, todėl sulaukėme mokinių ir iš Daukšaičių, Plikių, Palangos ir net Vilniaus.

Trijų dienų sukarinta stovykla tradiciškai prasidėjo kariniu 4 km žygiu nuo karinio poligono vartų ir iki jau įrengtos stovyklavietės.  Profesionalai instruktoriai iš Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono, Karinių oro pajėgų, Karo policijos, Krašto apsaugos savanorių pajėgų 3-iosios rinktinės, Karinių jūrų pajėgų, Valstybės sienos apsaugos tarnybos supažindino su tarnybos ypatumais įvairiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose.

Stovykla buvo uždaryta garbingai nuleidus stovyklos vėliavą ir apdovanojus skanduočių bei estafetės rungčių nugalėtojus.