„Žiburėlis“ sužibėjo respublikiniame konkurse

 zibu mokykla_sokiu_kolektyvas_ziburelisŠilutės Žibų pradinės mokyklos tautinių šokių kolektyvas „Žiburėlis“ dalyvavo Lietuvos vaikų ir moksleivių šokių grupių, ansamblių, šokio studijų konkursinio festivalio „Aguonėlė 2016“ II ture. Vaikai užėmė 1-ąją vietą ir iškovojo teisę dalyvauti nacionaliniame „Aguonėlės“ ture, kuris vyks Prienuose.

Nuo Šilutės Žibų pradinės mokyklos įkūrimo „Žiburėlis“ džiugina lietuvių liaudies šokių grožiu. Šiame neformaliojo ugdymo būrelyje, kuriam vadovauja mokytoja metodininkė Alina Urbonienė, vaikai mokomi tautinio šokio, puoselėjamos liaudies tradicijos ir papročiai.

Pergalė konkurso „Aguonėlė 2016“ II ture mažiesiems šokėjams ir mokyklos bendruomenei atnešė daug džiaugsmo.

Šokti tautinį šokį gali ne kiekvienas vaikas. Tam, kad gerai, techniškai jį sušoktų, reikia daug repeticijų, vaikų pasiryžimo, vadovo kantrybės ir aukštos kompetencijos. Šiuo amžiaus tarpsniu vaikai dažniau renkasi šiuolaikinius šokius ir pasiekti, kad jie pamiltų liaudišką šokį, reikia daug pastangų.

Mažieji „žiburėliai“ yra puikūs šokėjai. Jie pilni energijos, meilės šiam žanrui, todėl konkurse jais žavėjosi ir reikli komisija, ir kitų kolektyvų vadovai, žiūrovai. Dabar vaikai turi kitą tikslą – dalyvauti nacionaliniame „Aguonėlės“ konkurse ir taip suteikti džiaugsmo sau ir visai mokyklos bendruomenei.