Vaikai meilę teatrui atranda per lėles

teatro studija_jankaus_mokyklojeJau trečius metus Šilutės Martyno Jankaus pagrindinėje mokykloje  teatro ir lėlių gerbėjus buria neformaliojo vaikų švietimo programa „Lėlių dizaino ir teatro studija“, kurią veda anglų kalbos mokytoja Rita Bernotienė.

Anot vadovės, neatsiejama užsiėmimų dalis yra teatro menas ir anglų kalbos žinių gilinimas. Vaikai mokosi siūti lėles, mokosi vaidybos, kuria teatralizuotas interpretacijas pagal angliškas daineles.
Be jau minėtos programos, mokytoja R.Bernotienė veda ir dar vieną NVŠ programą „Jaunasis vertėjas“, dalyvauja jaunųjų vertėjų konkurse „Tavo žvilgsnis“.

Kiekvieno užsiėmimo metu jaunieji lėlių kūrėjai, kurių dauguma – pirmokai – ketvirtokai, tiesiog spinduliuoja teigiama energija, kūrybiškumu, draugiškumu. Paklausti, kas labiausiai juos traukia rinktis tokią NVŠ programą, daugelis pripažino, jog jiems labai patinka jauki bendravimo atmosfera, galimybė siūti lėles, į jas sudėti savo vaizdinius. Žinoma, svarbios yra žinios, kurias mokiniams perduoda mokytoja. Ji pasakoja apie teatro ir lėlių teatro ištakas, kokia jų reikšmė buvo prieš kelis šimtus metų ir šiandien.

Neseniai Lėlių dizaino ir teatro studijos dalyviai jaukiai atšventė Tarptautinę teatro dieną. Tądien vaikai kartu su vadove sukvietė mokyklos bendruomenę ir tėvelius į renginį.

Ketvirtokės mergaitės parodė teatralizuotą interpretaciją „Trys paršiukai“, kurią apipynė dainele. Paskui vaikų laukė bene smagiausia užsiėmimų dalis – improvizacijos. Noriai vaidino tiek pirmokai, tiek vyresnieji vaikai.

Visiems renginio dalyviams vadovė R.Bernotienė papasakojo apie lėlių teatrą, pakvietė pasižvalgyti po mokinių darbų parodėlę, visus išjudino pateikdama klausimų – prizų užduotis. Teisingai atsakiusieji į klausimus buvo apdovanoti iš veltinio vaikų pasiūtomis lėlytėmis ant piršto.

Popietę vainikavo apdovanojimai. Vaidinimuose ir improvizacijose dalyvavę vaikai buvo pagerbti diplomais ir saldžiaisiais prizais.