Vainuto priešmokyklinukai šventė pavasarį

vainute pavasaris_2Artėjant džiugiausiai pavasario šventei – Velykoms – Vainuto gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupės vaikučiai nusprendė pradžiuginti tėvelius, ikimokyklinės grupės vaikus, pradinukus ir pakvietė visus į šventinį renginį „Kiškučių šypsenėlės“.
Šventei ruošėsi ne tik vaikai, bet ir mamytės. Sceną puošė jų velykinių puokščių kompozicijos. Pačios mamytės paslapčia nuo vaikų rinkosi ir repetavo. Šventę pradėjo didieji Vainuto miškų ir laukų „kiškiai“, vaidinę „Zuikį Puikį“ ir suteikę vaikams daug džiugių emocijų. Po to scenoje pasirodė mažieji „kiškučiai“, jie parodė spektakliuką apie tai, kaip pasikvietę į pagalbą kitus žvėris išvarė kiškių namelį užgrobusią lapę. Išvarę lapę visi džiaugėsi ir dainavo daineles apie kiškučius.

Šventės pabaigoje atvykęs Velykinis kiškis atnešė dovanų visiems salėje buvusiems vaikams, saldų prizą dovanojo ir gimnazijos administracija. Vėliau priešmokyklinukai koridoriuje daužė mamytės Simonos pagamintas pinjatas, iš kurių pabiro įvairūs siurprizai.