Mokytojų diena – Gardamo oro uoste

 

mokytojai gardamoSpalio 5-osios rytą Šilutės F.Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filialo bibliotekininkė su Gardamo bendruomenės kolektyvu bei Žemaičių krašto etnokultūros centro kultūrinės veiklos vadybininke Lina Balčiauskiene surengė šventę, skirtą mokytojams.

Tarptautine mokytojų diena siekiama atkreipti dėmesį į itin svarbų mokytojo darbą. Visuomenėje paplitusi nuomonė, kad mokytojo darbas – pavydėtina profesija: ilgos atostogos, trumpa darbo diena. Tačiau iš tiesų kasdienis mokytojo darbas be galo varginantis, o mokytojas turi prisiimti atsakomybę už vaiko išsilavinimą ir ugdymą.

Šventė prasidėjo Gardamo pagrindinės mokyklos salėje. Mokiniai mokytojus sveikino šokiais, dainomis, eilėmis, dovanojo gėles. Vėliau pasiekti savo klases jiems nebuvo paprasta. Išsirikiavę į eilę, mokytojai turėjo pereiti mokyklos koridoriuje įrengtą „oro uosto“ saugumo patikros punktą, kur buvo skenuojamas jų bagažas: rankinės su asmeniniais daiktais ar ištaisytais sąsiuviniais. Sėkmingai įveikusiems sustiprintos apsaugos zoną mokytojams oro uosto darbuotojais persirengę mokinių tėvai bei bendruomenės atstovai įteikė lėktuvų bilietus. Tiesa, pas kiekvieną pedagogą buvo rasta draudžiamų įsinešti į lėktuvą daiktų, todėl jie buvo konfiskuoti. Vėliau kiekviena „stiuardesė“, pasikvietusi po vieną klasę, „išskrido“ į skirtingas šalis – Prancūziją, Ispaniją, Japoniją ir Ameriką.

Sulig skambučiu, skelbiančiu pirmosios pamokos pradžią, renginio vedėjos surinko mokytojus ir susodino į „lėktuvą“. Mokytojų „skrydis“ prasidėjo nuotaikingu žaidimu. Pasivaišinę gaiviaisiais gėrimais jie žaidė „Protų mūšyje“, kuriame netrūko juokingų klausimų.

„Šį kartą nenorime būti tokie kaip visi, todėl mokytojus sugalvojome pasveikinti ne klevo puokštėmis ar vesdami paprastą pamoką. Norėjome jiems suteikti kuo daugiau šypsenų, kad ši diena išliktų nuotaikingu prisiminimu iki kitų metų“, – sakė bibliotekininkė.