Drevernoje šurmuliavo ir Šilutės jaunimas

jaunimas DrevernojeBirželio 5-ąją Drevernoje startavo jau 14 metus rengiama Žemaitijos jaunimo vasaros akademija „Kartu mes galim daug – 2019 m.“. Jau antrus metus joje dalyvavo ir Šilutės jaunimo grupė – iš viso 14 jaunų žmonių.

Renginį organizavo Klaipėdos rajono savivaldybės Jaunimo reikalų taryba, Gargždų atviro jaunimo centro komanda, o didžiąją dalį finansavimo – 17 tūkst. eurų skyrė Klaipėdos rajono savivaldybė.

Iš Šilutės išvyko Šilutės ir Kintų atvirų jaunimo erdvių lankytojai, Lietuvos moksleivių sąjungos nariai, kuriuos subūrė ir kartu vyko Šilutės atviros jaunimo erdvės darbuotojas Rimvydas Petrauskis ir Savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Rimantė Čiutienė.

„Sveikinu jus atvykusius pas mus į 4 vandenų kraštą, į Dreverną – mažųjų laivų uostą. Linkiu patirti gražiausių įspūdžių ir namo sugrįžti su geromis idėjomis ir naujienomis“, – akademijos dalyvius sveikino Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė.

Tris dienas trukusiame renginyje jaunuoliai diskutavo jiems aktualiais klausimais, sėmėsi įvairiai savo veiklai būtinų žinių, dalyvavo fizinio aktyvumo užsiėmimuose, edukacinėse programose, ekskursijose po rajoną, pristatė savo talentus.

Žurnalistė ir dėstytoja Laura Sėlenienė kvietė jaunimą pasvarstyti, kaip pasinaudojus turima informacija sukelti socialinę epidemiją, o Savivaldybės specialistas Mantas Virbauskas pristatė SEO specialistų mokymo programą. Savo patirtimi dalijosi su internetine reklama ir socialiniais tinklais dirbanti Gintarė Tarvydavičienė, sporto žurnalistas Laurynas Juozas Liutkus, Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybos narė Rasa Liškauskaitė, robotikos dėstytojas Vytautas Radzevičius, nuomonių lyderės („influencerės“) Džestina ir Deimantė, socialinių tinklų žvaigždė iš Klaipėdos Edvinas Fruktas, „Lietuvos balso“ finalininkas Žygimantas Matulas ir interneto svetainių kūrėjas Saulius Žukauskas.

Dalyviai aplankė Klaipėdos amatų centrą, gintaro dirbtuves, plaukė laivu į Juodkrantę.

Vakarais stovyklos teritorijoje degė draugystės laužai, vyko diskotekos. Šilutiškiai grįžo pasisėmę neišdildomų įspūdžių.