Šilutiškis futbolo treneris su 19-mečių Lietuvos rinktine – Baltijos šalių čempionai

futbolasLietuvos 19-mečių vaikinų futbolo rinktinė (U-19) dalyvavo pietryčių Estijoje surengtame tradiciniame Baltijos taurės turnyre.

Dariaus Butkaus ir Svajūno Česnulio treniruojama vaikinų komanda Vyru miesto stadione pasiekė lygiąsias 1:1 (0:1) rungtynėse su suomiais ir iškovojo Baltijos taurę.

Šilutiškis treneris žaidė rinktinėje

VšĮ „Šilutės sportas“ treneris Svajūnas Česnulis dar 1991 metais ir pats kaip žaidėjas atstovavo Lietuvos jaunimo rinktinei pirmajame Baltijos šalių taurės turnyre, kur Lietuvos komanda užėmė antrąją vietą. Tąkart šilutiškis buvo pripažintas geriausiu Lietuvos rinktinės žaidėju.

Dabar S.Česnuliui šį turnyrą pavyko laimėti antrą kartą, tik aukso medalius ir taurę jis gavo ne kaip žaidėjas, o kaip treneris.
Beje, Lietuvos futbolininkų U-19 rinktinei priklauso ir du šilutiškiai – Linas Mėgelaitis (tren. S.Česnulis) ir Arvydas Miklovis (tren. B.Mackevičius), tačiau turnyrą Vyru mieste jie praleido dėl traumų.

Taurė – mūsiškių rankose

Lietuvos devyniolikmečiai pirmosiose rungtynėse susitiko su šeimininkų – Estijos – rinktine ir įveikė ją rezultatu 2:1. Antrose rungtynėse lietuviams pavyko įveikti Latvijos rinktinę 1:0.

Po šių dviejų pergalių lietuviai turėjo 6 taškus, o suomiai – tik 4 taškus, tad juos tenkino tiktai pergalė prieš Lietuvos rinktinę.

Lietuvos ir Suomijos rinktinių rungtynėse 12-ąją minutę pirmieji įvartį pelnė suomiai, tačiau lietuviai valingai kovojo toliau.

Pirmasis kėlinys baigėsi 1:0 suomių naudai. Auksinės vertės įvartį 58-ąją II kėlinio minutę į suomių vartus galva įmušė Donatas Konikas, gavęs puikų Romualdo Blaževičiaus kamuolio perdavimą. Nors rungtynės baigėsi 1:1, bet Baltijos taurė atsidūrė lietuvaičių rankose!

Antroji vieta atiteko suomiams, trečioji – Estijos rinktinei, ketvirtoji – Latvijai.

Treneris S.Česnulis taip pat sakė, kad labai džiaugiasi šilutiškio Viliaus Giedraičio pasirodymu Šiaulių FA komandoje, kuri tapo Lietuvos jaunimo (gim. 1996-1998 m.) čempione.