„Šamams“ sekmadieniai – be pergalių

krepsinis samai f3Prieš porą savaičių Šilutėje išbandyti jėgas susitiko net 4 Lietuvos veteranų krepšinio lygos (LVKL) komandos skirtingose amžiaus grupėse. Šilutės „Šamų 40+“ komanda nusileido Pakruojo „Parketo“ krepšininkams. Dar vienai Šilutės veteranų komandai – „Šamai 45+“ – nepavyko atsilaikyti prieš „Alaus mėgėjus“ iš Panevėžio.

Ir praėjusį sekmadienį mūsų „Šamai 45+“ per plauką nepasiekė pergalės, tačiau žiūrovams nepagailėjo itin aštrių žaidimo akimirkų.

Nepasivijo „Alaus mėgėjų“

Prieš savaitę vykusių pirmųjų varžybų pradžia buvo skaudi mūsiškiams. Po pirmojo kėlinio rezultatu 17:31 į priekį išsiveržė „Alaus mėgėjai“ iš Panevėžio. Deja, mūsiškiai „Šamai 45+“ visas varžybas taip ir liko besivejančiųjų vaidmenyje. Jiems nepavyko nė karto išsiveržti į priekį nors vienu taškeliu.

Po varžybų pabaigą skelbiančios sirenos rezultatu 62:78 pergale džiaugėsi „Alaus mėgėjai“. Turbūt nereikia nė spėlioti, kaip vyrai švęs šią pergalę, juk pavadinimas viską pasako?..

Daugiausia – 18 taškų – mūsų komandai pelnė Jonas Jaunius.

Varžovai šaudė tritaškiais

Po šios mūsiškių nesėkmės tikėtasi, kad gal „Šamai 40+“ laimės prieš Pakruojo „Parketą“. Bet stebint pirmąjį kėlinį viltis pradėjo blėsti. Turbūt ir žaidėjams dingo (bent trumpam) pasitikėjimas savimi, nes priešininkų komanda varžybas pradėjo penkiais tritaškiais iš eilės. Varžovai net patys stebėjosi, kaip čia taip? Turbūt net NBA taip nėra buvę, nebent kompiuteriniuose žaidimuose.

Kad ir kokia įdomi būna pradžia, visada ateina ir pabaiga. Deja, mūsiškiams taip ir nepavyko atsitiesti ir pasivyti priešininkų. Pasibaigus keturiems kėliniams švieslentė rodė 62:78 – ir vėl laimėjo svečiai.

Tądien „Šamų“ komandoje rezultatyviausias buvo Laimis Ulevičius, jis komandai pelnė net 37 taškus, iš jų 4 buvo taiklūs tolimi metimai.

Paskutinis metimas – netaiklus

Užvakar Šilutės „Šamai 45+“ tik per plauką neiškovojo pirmosios pergalės. Visi kovojo iš paskutiniųjų: ir techninių baudų gauta, ir teisėjai tarpusavy pykosi.

Nors paskutinėmis sekundėmis Gražvydas Šimkus ir išmetė kamuolį nuo vidurio aikštės, o kamuolys skriejo beveik tiksliai link krepšio, bet taiklaus tolimo metimo nebuvo. Teko pripažinti skaudų pralaimėjimą rezultatu 72:74. Pergale džiaugėsi Raseinių „Karpynės“ komanda.

Tądien Gražvydas buvo rezultatyviausias – savo komandai pelnė 24 taškus. Antras pagal rezultatyvumą buvo Jonas Jaunius – 18 taškų.