Baigėsi rajono krepšinio pirmenybių I ratas

krepsini rajono pirmanybes F1gluosnis stubliai zaliŠilutės rajono krepšinio pirmenybėse Usėnų Dieduko (a.a. Petro Rimkaus) taurei laimėti vasario 21 dieną buvo sužaistos paskutinės pirmojo rato rungtynės.

II rate visos komandos tarpusavyje sužais dar kartą ir tada paaiškės, kas kovos finale dėl mažosios ir didžiosios taurių.

Veržiasi link didžiosios taurės

Dėl rajono pirmenybių didžiosios Usėnų Dieduko taurės varžosi 6 komandos: „Pilupis“, „Germanika“, „SM-97“, „Draugystė“, „Fen-Team“ ir „Ereliai“.

Po pirmojo rato prie lyderiaujančių komandų priskirčiau Šilutės sporto mokyklos „SM-97“ komandą. Iš visų penkerių sužaistų rungtynių jie pralaimėjo tik „Pilupiui“: tik po pratęsimo nuo pilupiečių atsiliko 2 taškais – 88:90.

„Pilupis“ šiuo metu neturi nė vieno pralaimėjimo, bet jam dar liko žaisti vienerias rungtynės su „Fekreprinio pirmenybes Ereliai balti   fen teamn-Team“. Ši komanda šiuo metu turi tris pergales ir vieną pralaimėjimą, tad gal susitikus su „Pilupiu“ jiems pavyks sugriauti varžovų gražųjį pergalių namelį.

„Ereliai“ turi vos vieną pergalę, bet ne vienas varžovas turbūt sutiks, kad tai – gana pavojinga komanda, su kuria reikia nemažai pakovoti dėl pergalės. Tai naujai susibūrusi komanda, tad žaidėjai, pirmajame pirmenybių rate pažinę vienas kitą kaip komanda, antrajame parodys, ko yra verti.

Kol kas po pirmojo rato nė vienos pergalės neturi „Germanika“ – jai viskas priešaky.

Prie mažosios taurės labiausiai artėja „SM-1999“

Dėl mažosios taurės varžosi kitos šešios komandos: dvi Šilutės sporto mokyklos komandos – „SM-1999“ ir „SM-2000“, „Šamai“, „Stubriai“, Vilkyčių „Jėga“ ir „Gluosnis“. Visos šios komandos yra sužaidusios po penkerias rungtynes.

Po pirmojo rato aukščiausioje pozicijoje yra Aliaus Rauluševičiaus vadovaujama „SM-1999“ – ji nė vienerių rungtynių nepralaimėjo.

Po tris pergales ir po du pralaimėjimus turi „Šamai“, „Stubriai“ ir „Gluosnis“. Keturi pralaimėjimai ir viena pergalė priklauso Vilkyčių „Jėgai“, o nė vienos pergalės kol kas neturi jauniausia pirmenybių komanda „SM-2000“, kuriai vadovauja Šilutės sporto mokyklos treneris Laimonas Eglinskas.

Artimiausios rajono pirmenybių antrojo rato rungtynės vyks jau šį šeštadienį, vasario 27 dieną.