Į Šilutę atvykę joniškiečiai jau pirmajame kėlinyje gavo nokdauną

nkl krepsinis_agne_NKL_F1nNacionalinės krepšinio lygos čempionate savaitgalį „Šilutė“ sužaidė dvejas rungtynes: išvykoje pralaimėjo Kauno „KTU“ komandai 88:82, o namuose be didelio vardo nugalėjo Joniškio „Delikatesą“ 90:58.

Dabar „Šilutė“ turi 5 pergales ir 3 pralaimėjimus bei dalinasi 4-6 vietas su raseiniškiais ir telšiškiais.

Iš Kauno – be pergalės

Spalio 28 d. šilutiškiai, kuriuos treniruoja Robertas Kuncaitis ir Laimonas Eglinskas, išvyko išbandyti jėgas į Kauną su „KTU“ krepšininkais. Rungtynės tarp šių dviejų komandų buvo atkaklios, nė vienai nepavyko įgyti didesnio pranašumo, o nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinėmis ketvirtojo kėlinio  akimirkomis.

Prieš prasidedant paskutinei rungtynių minutei Darius Kibildis („Šilutė“, Nr. 44) pataikė dvitaškį ir išlygino rezultatą 81:81.

Tada kaunietis Deividas Pogužinskas atkovojo kamuolį ir taikliu metimu išvedė savo komandą „KTU“ į priekį – 83:81.

Vėliau „Šilutės“ žaidėjas prasižengė prieš Kauno žaidėją P.Knyzą, o jam pavykus realizuoti vieną baudos metimą šeimininkai padidino savo pranašumą iki 3 taškų. Šilutiškiams dar kartą užpulti varžovų nepavyko. Prie baudų metimų linijos pasiųstas D.Pogužinskas neklydo ir įtvirtino „KTU“ ekipos pergalę 86:81.

„Šilutės“ komandoje didžiausią taškų kraitį surinko D.Kibildis (26), Brianas Wanamakeris pelnė 16 taškų, Aurelijus Pukelis – 13 taškų (atkovojo 11 kamuolių), Augustas Šuliauskas – 10 taškų.

Su svečiais vargo nebuvonkl krepsinis_agne_NKL_F

Spalio 29-ąją „Šilutė“ savo aikštėje sulaukė Joniškio „Delikateso“ komandos. Svečiai į nokdauną buvo pasiųsti jau pirmajame kėlinyje, kuriame šilutiškiai susikrovė net 15 taškų pranašumą (30:15). Vėliau pranašumas tik didėjo, mūsiškiai visiškai dominavo po krepšiais. Atkovoti 46 kamuoliai, o varžovai per tą patį laiką atkovojo 35.

„Delikatesas“ dar bandė vytis mūsiškius, bet nesėkmingai, nes šilutiškiams žaidimas ėjo kaip per sviestą. Mūsiškiai šventė penktąją pergalę Nacionalinėje krepšinio lygoje – 80:58.

Namų rungtynėse „dvigubą dublį“ surinko A.Pukelis: pelnė 20 taškų ir atkovojo 11 kamuolių. D.Kibildis komandai pridėjo 14 taškų, Justas Nausėdas – 11, Simas Raupys – 10.

Rytoj, lapkričio 4-ąją, šilutiškiai keliaus į Mažeikius, o šeštadienį namuose susitiks su Vilniaus „Perlo“ krepšininkais.