„Pilupis“ ir „Draugystė“ – pogrupių lyderės. Ar išsaugos lyderiavimą iki galo?

rusne FŠilutės rajono krepšinio pirmenybių antrasis etapas artėja prie finišo. Komandos suskirstytos į du ketvertus kovoja dėl Didžiosios ir Mažosios taurių. Stipriausiųjų ketvertuke lyderių poziciją ir toliau išlaiko M.Lileikio vadovaujamas Žemaičių Naumiesčio „Pilupis“, o Mažosios taurės ketvertuke ant pakylos veržiasi G.Mirausko vadovaujama Šilutės „Draugystės“ komanda. Tai dvi komandos, kurios šiuo metu žino, kad jau kovos finale, bet ar taps jos čempionėmis, dar išlieka paslaptis.

„Pilupis“ rimtai nusitaikė į čempionus

Pirmajame etape lyderiavęs „Pilupis“ (iš 7 žaistų rungtynių visas laimėjo) toliau tęsia pergalių maratoną. Antrajame etape sužaidę trejas rungtynes, naumiestiškiai ir vėl visas laimėjo: prieš Šilutės „Fen team“ – 88:63, prieš „Vandentiekį“ – 89:77, o prieš Šilutės sporto mokyklos „SM-2001“ komandą – 116:89. Dauguma sirgalių neabejoja, kad šiemet čempionais taps būtent „Pilupio“ krepšininkai, nors visi žino posakį „neperšokęs griovio nesakyk op“. Atsipalaiduoti būtų dar per anksti, nes viskas išsispręs Didžiosios taurės finale, kur kovos komandos, po dviejų pirmenybių etapų užėmusios 1 – 2 vietas. „Pilupis“ kelialapį į finalą jau turi, o kas bus jo varžovas dar neaišku, mat dvi komandos lipa viena kitai ant kulnų – tai „Fen team“ ir „Vandentiekis“.

Antrajame etape K.Vaičiūno vadovaujama „Fen Team“ nugalėjo SM-2001 komandą rezultatu 85:82, ir „Vandentiekį“ 78:69. V.Urbono vadovaujams „Vandentiekis“ įveikė SM-2001 rinktinę 93:85, bet dar laukia susitikimas su „Fen Team“.

Kovo mėnesį prasidėjo pirmojo ketverto (antrojo ketverto prasidėjo anksčiau) komandų antrojo varžybų etapo 2-asis ratas. Tai reiškia, kad kiekviena komanda dar žais po trejas rungtynes, o tada bus aiški finalo pora.

Kovo 1 dieną 2-ąjį ratą dėl Didžiosios taurės pradėjo „Šilutės SM“ ir „Vandetiekis“. Šilutės sporto mokyklos auklėtiniams (treneris P.Jonikas) pavyko atsirevanšuoti – po dramatiškos kovos rungtynes rezultatu 101:96 laimėjo „Šilutės SM“. Laimėtojų komandoje puikiai žaidė D.Rimkus ir M. Stulginskas, jie komandai pelnė po 25 taškus (po 4 tritaškius).

„Draugystė“ – lyderė dėl Mažosios taurės

Antrojo etapo 1-ojo rato varžybose 3 pergalėmis džiaugiasi ir „Draugystė“. Šilutiškiai nepaliko vilčių „Vilkyčiams“ 96:65 ir „Rusnei“ 124:63. Sunkiau sekėsi įveikti „Germaniką“, bet po atkaklios kovos „Draugystė“ vistiek džiaugėsi pergale rezultatu 88:82. „Draugystės“ varžovais finale gali būti rusniškiai, pirmenybių debiutantai. Šia komanda neina nesidžiaugti: ji ne tik potvynio metu sugeba pasiekti krepšinio salę ir sužaisti rungtynes, bet ir pasipuošė gražia nauja sportine apranga. Rusniškius galima pavadinti gražiausia rajono pirmenybių komanda ir palinkėti debiutantams medalių! Ar nauja apranga, ar tiesiog rusniškiai vis geriau susižaidžia, bet pergalės skonį jie pajunta vis dažniau. Nesenai užtikrintai nugalėjo „Vilkyčius“ – 85:46, taip pat įveikė „Germaniką“ – 86:68.

Mažoji taurė jau pradėjo ir II etapo 2-ąjį ratą. Salos komanda sunkiai, bet laimėjo prieš „Germaniką“, kuri kovėsi iš paskutiniųjų iki pat paskutinės rungtynių sekundės – 72:71. O „Draugystė“ susitikusi su „Vilkyčiais“ juos sutriuškino rezultatu 106:60.

Įdomi kova vyko vasario 28 d., kai susitiko „Draugystė“ ir „Rusnė“. Šios komandos grūmėsi iš peties: pirmą kėlinį aiškia persvarą laimėjo rusniškiai 22:37, bet „Draugystė“ nepasidavė ir lyderio vardą apgynė. Po rungtynių 1 tašku pergalę šventė „Draugystė“ 96:95.