Pasirengimą sezonui pradėjusią „Šilutę“ papildė naujokai – žaidėjai ir asistentas

KREPSININKU FOTORugpjūčio 13-ąją, pirmadienį į pirmąją treniruotę susirinko „Šilutės“ krepšinio komanda. Šilutiškiai jau pradėjo pasiruošimą 2018-2019 metų Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonui. Šiemet mūsų miesto komandą papildė nemažai naujų žaidėjų bei naujas vyriausiojo trenerio asistentas.

Dar vienas šilutiškis krepšininkas Benas Griciūnas, kurį laiką gyvenęs ir žaidęs Jungtinėse Amerikos Valstijose, šiuo metu grįžta gimtinėn ir ruošiasi pradėti kovas kartu su „Šiaulių“ krepšinio komanda.   

„Šilutėje“ žais nemažai naujokų

„Šilutės krepšinio komandos vadovai praneša, kad šiuo metu treneriai visą dėmesį skiria fiziniam žaidėjų pasirengimui, traumų prevencijai ir dirba pagal trenerio Tomo Muniaus sudarytą programą.

Šiemet „Šilutės“ komandą oficialiai papildė Mantas Šerkšnas, kuris praėjusiame NKL sezone rinko po 9,5 taško bei atkovodavo po 3,2 kamuolio. Su šiuo krepšininku pasirašyta vienerių metų sutartis.

Komandos vyriausiasis treneris Laimonas Eglinskas pasakoja, jog jau pasirašyta sutartis ir su vilniečiu Pauliumi Poška, kuris pagal sutartį „Šilutės“ garbę gins 2 metus. Taip pat komandos jėgas šiemet sutvirtins šilutiškiai broliai dvyniai, 17-mečiai Tautvydas ir Dovydas Rimkai.
Šilutiškiai savo gretose dabar turi 11 krepšininkų, du legionieriai – Austinas Pope’as ir Jamillas Powellas – prie komandos prisijungs rugsėjo pradžioje.

Komanda šiemet turės ir naują vyriausiojo trenerio asistentą, šių pareigų imasi taip pat šilutiškis Kęstutis Macijauskas. Jis pakeis Arnodą Kuncaitį, kuris jau išvyko į Islandiją. Ten šilutiškis treniruos vaikų ir moterų komandas.

Šiuo metu klubo vadovai ir treneriai intensyviai ieško dar bent vieno žaidėjo. „Kai jį turėsime bus užbaigta komandos komplektacija“, – sako L.Eglinskas.

Paklaustas apie naujojo sezono viltis, vyr. treneris nedaugžodžiauja: „Jos aukščiausios“, – taria.

Iš JAV sugrįžta jaunimo rinktinėse žaidęs šilutiškis

Pasiruošimą sezonui pradedanti „Šiaulių“ krepšinio komanda į savo gretas pakvietė dar vieną aukštaūgį . Prie komandos prisijungė 24 m. amžiaus 213 cm ūgio Benas Griciūnas, su kuriuo pasirašyta trejų metų sutartis. Šis vidurio puolėjas yra gimęs Šilutėje, baigė studijas Jungtinėse Amerikos Valstijose, o dabar tęsti savo karjerą nusprendė Lietuvoje.

Atstovavusiam Auburno ir Šarlotės universitetams, krepšininkui geriausias buvo paskutinis sezonas, kurį jis praleido Eastern Washington universitete. NCAA I diviziono „Big Sky“ konferencijoje žaidusiai „Eagles“ komandai jis vidutiniškai pelnydavo po 5,1 taško, atkovodavo po 3 kamuolius ir blokuodavo po 0,7 varžovo metimo, aikštėje praleisdamas po 13,3 minutės per rungtynes.

Perspektyvus aukštaūgis B.Griciūnas traukė ir šalies jaunimo rinktinių trenerių dėmesį. Jis 2012 m. padėjo šalies 18-mečių rinktinei iškovoti sidabrą Europos čempionate. Tuo tarpu po poros metų vykusiose U20 Senojo žemyno pirmenybėse vilkėdamas rinktinės marškinėlius prisidėjo prie užimtos 5-os vietos.

L.Eglinskas „Šilutės naujienoms“ sakė, jog taip pat visą vasarą bandė įkalbėti mūsų kraštietį prisijungti prie gimtojo miesto komandos. Tačiau jis galiausiai nutarė savo jėgas skirti Šiaulių miestui. Naujausiomis L.Eglinsko žiniomis, B.Griciūnas žais už „Joniškio“ komandą, kuri yra „Šilutės“ varžovė.Tai todėl, kad „Šiauliai“ laikinai „paskolina“ šį žaidėją „Joniškiui“.

„Šiauliai“ komplektaciją jau baigė

„Šiaulių“ Klubo vadovas Mindaugas Žukauskas neslėpė, kad su aukštaūgiu šilutiškiu B.Griciūnu siejamos ateities viltys. „Džiaugiamės, kad jaunas aukštaūgis lietuvis baigė mokytis Amerikoje ir nusprendė grįžti į Lietuvą, o savo karjerai tęsti pasirinko mūsų komandą. Vasaros metu jis lankėsi klubo organizuojamose stovyklose ir padarė gerą įspūdį treneriui A.Sireikai. Tai darbštus, imlus ir, svarbiausia, labai motyvuotas krepšiniui sportininkas, kuris, tikimės, padedamas mūsų trenerių, sėkmingai tobulės ir taps didele paspirtimi gal jau ir būsimame sezone“, – kalbėjo M.Žukauskas.

Pasak jo, B.Griciūnas sezoną pradės NKL lygoje, tačiau, pademonstravęs gerą žaidimą, turės galimybių padėti „Šiaulių“ komandai ir stipriausiame šalies čempionate.

Tuo pačiu M.Žukauskas patvirtino, kad komandos sudėties komplektacija būsimam sezonui yra baigta. Nors buvo skelbta, kad klubas ieškos žaidėjo, galinčio žaisti 3-4 numeriu, nuspręsta visų pirma šansą suteikti jau turimiems šių pozicijų krepšininkams.
Tiesa, iš žaidėjų rinkos nesitraukiama, todėl, pasitaikius tinkamiems ir klubo viziją atitinkantiems kandidatams, komandą gali papildyti ir nauji krepšininkai.

Pirmąsias naujojo sezono rungtynes „Šiauliai“ sužais rugsėjo 20 d. FIBA Čempionų lygos pirmajame atrankos etape su Sofijos „Levski Lukoil“ iš Bulgarijos.