Puikus sunkiaatlečių pasirodymas sunkiosios atletikos festivalyje Klaipėdoje

sunkiosios atletikos_festivalis_gergelis_kordusas_tarvydaiteKlaipėdoje birželio 9-10 dienomis pirmą kartą surengtame sunkiosios atletikos festivalyje dalyvavo ir Šilutės sporto mokyklos auklėtiniai, kuriuos treniruoja Laimis Ličinchai ir Liudas Čičirka. Šilutiškiai iš festivalio parsivežė nemažai medalių.

Šalies suaugusiųjų čempionato nugalėtoju tapo Tomas Ličinchai, bronzos medalius iškovojo Neringa Tarvydaitė, Lukas Kordušas, Raimondas Trajanauskas. Artemijus Gergelis dalyvavo jaunių (iki 17 m.) sporto žaidynėse ir tapo čempionu bei pagerino tris žaidynių rekordus.

Renginys susidėjo iš tarptautinio turnyro „Grand Prix“, Lietuvos vyrų 91-ojo ir šalies moterų 15-ojo čempionatų, Lietuvos jaunių sporto žaidynių bei veteranų varžybų. Festivalyje varžėsi daugiau kaip 200 dalyvių.

Vyrų čempionate gerai pasirodė Klaipėdoje besitreniruojantis šilutiškis T.Ličinchai. Tomas savo svorio kategorijoje iki 94 kg dvikovėje surinko 333 kg (153+180) ir tapo Lietuvos čempionu.

Vyrų čempionate dalyvavo ir jaunasis L.Kordušas, kuriam tik liepos mėnesį sukaks 18 metų. Jo svorio kategorijoje (85 kg) buvo net 36 dalyviai. Tad perspektyviam sportininkui reikėjo nemažai pasistengti, kad įrodytų, jog jis vertas medalio. Taip ir nutiko: išrovęs 120 kg bei išstūmęs 159 kg (dvikovėje –  279 kg), Lukas pasipuošė bronzos medaliu, pagerinęs ir asmeninius rekordus. Tai tikrai puikus jaunojo sportininko pasirodymas.

Bronzos medalis atiteko ir buvusiam Šilutės sporto mokyklos auklėtiniui, dabar besitreniruojančiam Klaipėdoje, R.Trajanauskui (sv. kat. iki 77 kg). Raimondas išrovė 113 kg, išstūmė 141 kg (dvikovė – 254 kg). II vietą užėmusio anykštėno Tado Pociaus rezultatas – tik 1 kg geresnis – 255 kg.

Moterų čempionate bronzos medalį pelnė aštuoniolikmetė šilutiškė N.Tarvydaitė (sv. kat. iki 58 kg). Neringa visus bandymus atliko užtikrintai, techniškai ir pagerino savo asmeninius rezultatus. 57 kg sverianti mergina dviem veiksmais iškėlė 107 kg (47+60). Tai antrasis Neringos čempionatas ir antrasis iškovotas medalis.

Penkiolikmetis A.Gergelis (sv. kat. iki 45 kg) pagerino tris šalies jaunių sporto žaidynių rekordus – abiejų veiksmų bei dvikovės rezultatą – ir tapo čempionu. Šis smulkaus sudėjimo jaunuolis dvikovėje surinko 108 kg (48+60).

Šilutės komandai jaunių žaidynėse taškų dar pridėjo ir be medalių likę sunkiaatlečiai: Manfredas Burzdžius, Tomas Pakalniškis, užėmę ketvirtas vietas, taip pat Viktoras Šėperys, Viktorija Kojelytė, Izabelė Šimašiūtė, Emilija Romankevičiūtė.