V.Balsys II raunde privertė pasiduoti priešininką

boksasŠilutės sporto mokyklos boksininkai kartu su treneriu Vincu Murausku vyko į Marijampolę dalyvauti Lietuvos jaunučių (gim. 1998-1999 m.) bokso pirmenybėse. Iš tris dienas vykusių varžybų visi šeši Šilutei atstovavę boksininkai parvežė medalius.

Auksas

Kaip jau įprasta, trenerio V.Murausko auklėtiniai iš varžybų negrįžta be medalių. O jei ringe galinėjasi perspektyvūs auklėtiniai, auksas garantuotas. Šįkart iš Lietuvos jaunučių pirmenybių parvežti du aukso medaliai.

Luko Petrausko (svorio kategorijoje iki 40 kg.) varžovas iš Kauno finale patyrė nokdauną, o Lukas iškovojo aukso medalį.

Visi boksininkai kovojo 3 raundus po 1,5 min., bet Vytautui Balsiui (sv. kat. 60 kg) visų 3 raundų neprireikė. Jo priešininkas finalinės kovos pradžioje patyrė nokdauną, o antro raundo metu vilniečio boksininko treneriui jau pagailo talžomo auklėtinio ir jis į ringą išmetė rankšluostį. Kova baigta, pergalė ir auksas – mūsiškiui!

Pasak trenerio V.Murausko, šie abu mūsų boksininkai labai perspektyvūs. Jei jie taip intensyviai ir negailėdami jėgų bei laiko ir toliau treniruosis 2 kartus per dieną, jų laukia dar aukštesni pasiekimai. Jis labai didžiuojasi savo auklėtiniais ir tikisi iš jų geriausio.

Sidabras

Du sidabro medalius iškovojo broliai Pečkiai. Julius svorio kategorijoje iki 30 kg finale kovojo su pasvaliečiu, bet rezultatu 1:2 vis dėlto pirmąja vieta džiaugėsi priešininkas.

Juliaus broliui Rokui (50 kg sv. kat.) taip pat finale nepavyko įveikti priešininko – šilutiškis liko antras.

Bronza

Trečiąsias vietas užėmė bei bronzos medalius užsidėjo dar du V.Murausko auklėtiniai: Jonas Bučius (34 kg sv. kat.) ir Mantas Masaitis (48 kg sv. kat.).