Moksleiviai pabuvojo gyvūnų gydytojų kalvėje

veterinaru kelioneMūsų mokyklos mokiniai gavo pasiūlymą apsilankyti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto veterinarijos akademijoje. Ši išvyka – Šilutės r. valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) dovana mokiniams, rašinių konkurso „Kai užaugsiu – būsiu veterinaras“ dalyviams.

Traksėdžių ir Kintų moksleiviai važiuodami spėliojo, kaip atrodo ta mokslo įstaiga, kuri ruošia veterinarijos gydytojus.

Kartu su mumis vyko ir Šilutės VMVT vadovas Edmundas Ciparis. Jis mums pateikė įvairių klausimų apie gyvūnų maitinimą, gydymą, priežiūrą, įsitraukę į nenutrūkstamas diskusijas ir nepajutome, kaip atsidūrėme Kaune.

Apžiūrėję auditorijas, kur mokosi būsimi veterinarijos gydytojai, apžiūrėjome gyvūnų kliniką. Sužinojome, kad gyvūnams, kaip ir žmonėms, atliekami įvairūs tyrimai: laboratorijose atliekamos kraujo analizės, operacinėse jie operuojami. Gyvūnų palatose pamatėme sergančius, operuotus šuniukus, jie nekreipė jokio dėmesio į lankytojus.

Šilutės VMVT dovanojo nemokamą ekskursiją ir į Kauno zoologijos sodą. Pamatėme egzotiškų gyvūnų, roplių, palietėme žaltį, gėrėjomės sparnuočiais.