Filmui „Krikštas“ šilutiškiai paaukojo apie 3500 litų

DSCF0962Šilutiškiai jautriai sureagavo į iniciatyvą paremti filmo „Krikštas“ kūrėjus. Verslininkų Arūno ir Vilijos Dikšų paprašyti Šilutės bibliotekininkai surengė jaukų labdaros vakarą, į kurį sukvietė daug šilutiškių.

Apie filmo idėją, kūrybos procesą ir iškilusius sunkumus pasakojo vienuolis pranciškonas Gediminas, kurio svajonę sukurti filmą apie tikrąją krikšto reikšmę, apeigų ir simbolių prasmę įgyvendinti ėmėsi režisierius, Nacionalinės premijos laureatas Audrius Stonys.

Ir vakaro metu, ir prieš renginį filmo kūrėjams aukoję šilutiškiai broliui Gediminui įdavė apie 3500 litų. Kai kurie verslininkai Krikstas DSCF0993žadėjo prie šio dvasingo projekto prisidėti piniginiais pavedimais per banką.

„Mes visada jaučiamės laimingi kažką gaudami ir nebūtinai tai turi būti kažkas materialaus. Dar didesnį džiaugsmą ir laimę patiriame galėdami duoti, galėdami pasidalinti savo gerumu, šiluma“, – sakė bibliotekininkai, pristatydami vakaro iniciatorių Šilutės Rotary klubo narį A.Dikšą.

Šiemet greta kitų žymių datų ir įvykių minime Žemaitijos krikšto 600 metų jubiliejų. Šis įvykis svarbus ne tiktai Žemaitijai ir ne tik žemaičiams, bet visai mūsų tautai, netgi visai Europai. Žemaitijos krikštui įprasminti kuriamas dokumentinis filmas „Krikštas“.

Tiesa, jis – ne apie krikščionybės atėjimą į mūsų valstybę, bet apie kiekvienam žmogui svarbias krikšto apeigas ir jų metu gaunamą galimybę priimti Dievą, tikėjimą, visuotinę meilę. Apie galimybę dalintis gėriu, kurti laimę pasauliui.

DSCF0985Filmo vykdantysis prodiuseris brolis pranciškonas Gediminas Numgaudis – kunigas pamokslininkas, baigęs studijas Telšių kunigų seminarijoje, 2001 m. paskirtas atsakingu už evangelizaciją Telšių vyskupijoje. Jis nuošaliame Plungės r. Pakutuvėnų kaime yra įkūręs „Susitaikymo sodybą“, turintiems priklausomybių asmenims padeda pradėti savo naująjį gyvenimą su Dievo pagalba.

Kreipdamiesi į šilutiškius filmo „Krikšas“ kūrėjai prašė prisidėti malda ir pinigine auka.

„Esame gavę didžiulę dovaną – krikštą, tačiau jos dar neišpakavome, nemokame ja naudotis. Todėl svarbu kuo daugiau apie tai sužinoti, įsisąmoninti. Filmas kvies galvoti, atrasti, pastebėti Dievo dvasios apraiškas mūsų gyvenime ir išmokti suvokti save kaip žmogų“, – sakė brolis Gediminas, pasakodamas apie tikėjimo suvokimą, kurį gali pajusti kiekvienas.

Nuo staliuko prie staliuko keliavo simbolinė aukų dėžutė, į kurią vakaro dalyviai dėjo aukas, užsirašė aukotojų lape. Aukotojus kūrėjai ketina pakviesti į filmo pristatymą.

Dvasingą vakarą baigė bendra giesmė, apjungusi daugybę gėriui ir tikėjimui atvirų sielų.

 Projektas: „Kultūros uostas: Kūryba.”