Skelbiame konkurso „Bundantis pavasaris“ nugalėtojus

konkursas 2Nepaneigsite, kad šis pavasaris vėluoja atkeliauti. Todėl nenuostabu, kad bundančio pavasario ženklų ieškotojų atsirado tiek nedaug. „Šilutės naujienų“ „Facebook“ paskyroje paskelbę fotokonkursą „Bundantis pavasaris“, sulaukėme 18 nuotraukų, kuriose – žibuoklės, narcizai, snieguolės ir kitos ankstyvosios gėlės, besikalančios iš sušalusios žemės.

Tiesa, ateinantis pavasaris kiekvieno akyse atgimsta vis kitaip. Todėl nuotraukose užfiksuoti ne tik besiskleidžiančių gėlių žiedai, bet ir šilumos laukianti voverė, ant palangės sustojusios megztos kirmėlytės, pievoje pražydusiais krokais besidžiaugianti moteris ar saulės spinduliuose skęstanti mergaitė.

Sutrukdė grįžusi žiema

Skelbdami konkursą klausėme, kokie gamtos ar ne tik jos ženklai jums parodo, kad jau atėjo pavasaris? Ar žaluma išlindusi iš po nutirpusio sniego, ar saulės spinduliai, atsispindintys mylimojo akyse, ar vaikai, vis dažniau žaidžiantys kieme?
Kvietėme besimėgaujant pavasariu, fiksuoti jį fotografijose. Saulėtomis dienomis elektroniniame pašte sulaukdavome jūsų laiškų su nuotraukomis, kol vėl grįžo žiema…

Stebėjome prieš kelias dienas iš tamsaus dangaus krentantį sniegą už lango ir šmaikščiai klausėme vieni kitų – tai Velykas ar Kalėdas švęsime?  Tad, mieli skaitytojai, neliūdėkite, kad konkursas baigėsi, o pavasario ženklų tokiais besikeičiančiais orais jūs taip ir nespėjote užfiksuoti – laikraščio 10-mečio proga pažadame ir daugiau tokių konkursų.

O dabar skelbiame pavasariškumo ieškotojų ir atradėjų nugalėtojus.

konkursas daug likekonkursas 3konkursas 1

Nugalėtojai

Mūsų redakcijos komisiją sužavėjo ant medžio šakos tupinti žaisminga voverytė su stipriai letenose suspaustu kankorėžiu. Ją pagavo Audronės Juciūtės fotoaparato blykstė.

Simonos Reinytės nuotrauka taip pat nepraslydo pro mūsų akis, kurioje – mergaitė, besimėgaujanti narcizų kvapu. Akimirka taip subtiliai pagauta, kad, rodos, ir mes užuodžiame šios kaip saulė geltonos narcizų puokštės aromatą.

Gretos Potelytės ryškiai violetinis krokas su „ašaromis“ bei Ramintos Tulčiūtės saulėtų spindulių paliestos žibuoklės irgi vienbalsiai pelnė mūsų simpatijas.
konkursas 4
Savo gerbėjus rinko ir daugiausia „Patinka“ paspaudimų sulaukė Rasos Tūtoraitytės dangaus mėlynumo gėlė. Ją, kaip labiausiai patikusią, pažymėjo 152 svetainės lankytojai. Kita – 26 „patinka“ paspaudimų surinkusi – Vaido Tarozos nuotrauka, kurioje – gėlių pievoje ilsisi saulės spindulių apšviesta mergina.

Kadangi konkurso laureatai – ne tik šilutiškiai, bet ir užsienyje gyvenantys mūsų kraštiečiai, tai jiems atiteks mūsų laikraščio elektroninė prenumerata.

Dėl prizų atsiėmimo prašome susisiekti el. paštu reklama@silutesnaujienos.lt arba telefonu 61600.

Visas konkurse dalyvavusias nuotraukas galite peržiūrėti „Šilutės naujienų” facebook puslapyje.