Pirmasis „Mamyčių turgelis“ sulaukė tikro ažiotažo

Mamyciu turgelisVėlyvą šeštadienio rytą Šilutės kultūros ir pramogų centre šurmuliavo „Mamyčių turgelis“. Stalus nuklojusios išaugtais savo vaikų drabužėliais, avalyne, technika, žaislais, mamos pardavinėjo, patarinėjo, mainėsi, dovanojo ar tiesiog draugiškai bendravo.

Pirmą kartą Šilutėje įvykęs sambūris sulaukė labai daug lankytojų, kurie džiaugėsi galėję kokybiškus daiktus įsigyti pigiau. Tiek pardavėjai, tiek pirkėjai laikėsi vieningos nuomonės, kad rengti tokį turgelį reikėtų dažniau.

Renginio metu drabužius, avalynę, žaislus buvo galima paaukoti nepasiturinčioms šeimoms. Šias dovanas labiausiai Mamyciu turgelis 3skurstantiems išdalinti įsipareigojo organizacijos „Gelbėkit vaikus“ atstovės.

Gerą nuotaiką mažiesiems užtikrino „Yamaha“ muzikos mokyklėlės mokytojos Jūratės pravesta interaktyvi „Aštuonkojo“ pamoka.

Užsienyje populiarios „Mamų mugės“ Lietuvoje organizuojamos daugiau kaip keletą metų. Tai patogus būdas parduoti išaugtus, savo vaikams nebereikalingus drabužėlius, avalynę ir kartu įsigyti reikiamų prekių. Vykstant tokio pobūdžio mainams, tėvai sutaupo nemažai pinigų, nes mažieji sparčiai auga ir dažniausiai kartą per sezoną jiems prireikia didesnių batų, striukės, kitų daiktų.

Pardavinėti daiktus „Mamyčių turgelyje“ galėjo visi norintys šilutiškiai. Renginio organizatorė, virtualios Facebook grupės „Šilutės mamytės“ administratorė Vitalija Valaikė sakė, kad užsiregistravo daugiau kaip dvidešimt dalyvių, o atvyko šiek tiek mažiau.

Viena iš turgelyje kalbintų lankytojų džiaugėsi savo  „laimikiu“. Mama neslėpė už 120 litų įsigijusi daugybę kūdikiui reikalingų kokybiškų, mažai dėvėtų drabužėlių. Anot moters, vaikams skirtų prekių parduotuvėje už panašų kiekį pirkinių ji būtų paklojusi gerokai solidesnę pinigų sumą – vien nauji šliaužtinukai kainuoja apie 40 Lt.

Mamyciu turgelis 2„Pirmas blynas, bet neprisvilęs“, – įspūdžiais dalijosi turgelyje prekiavusi Evelina. Ji buvo maloniai nustebinta, kad atėjus sulaukė tiek daug pirkėjų. Moteris sakė iš pradžių galvojusi, kad mamoms daiktus reikės pirkti vienai iš kitos, o įvyko atvirkščiai. Evelina tikisi, kad ateityje „Mamyčių turgelyje“ dalyvaus dar daugiau tėvų.

Organizacijos „Gelbėkit vaikus“ Šilutės padalinio atstovė Daiva Mikulskytė džiaugėsi šia mamų iniciatyva. Ji sakė netikėjusi, kad šis renginys sukvies tiek žmonių ir kad tiek daug vaikiškų drabužių bei daiktų bus paaukota nepasiturinčioms šeimoms.

Daugiau nuotraukų mūsų Facebook galerijoje.