Gimtadienio puotoje – moksleivio mirtis (atnaujinta)

Verdainės pirtelėje degė žvakelė čia nužudytam (arba mirusiam) aštuoniolikmečiui atminti. / Rolando Žalgevičiaus nuotrauka.Draugo pilnametystės gimtadienį šventęs jaunimas tapo ir mirties liudininkais. 18-metis jų bičiulis, susikivirčijęs su vienu puotos dalyviu, po kelių valandų rastas negyvas.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Verdainės kaime esančioje pirtelėje šventė dvi kompanijos. Apie 20 valandą prie stalo dėl kažkokių menkniekių apsižodžiavo 18-metis vienos profesinės mokyklos moksleivis, atvažiavęs iš Lapynų kaimo (Saugų sen)., ir jo bendraamžis šilutiškis.

Pastarasis, beje, kultivuojantis rankų lenkimo sportą, nenurimo ir po kurio laiko pademonstravo savo jėgą – trenkė kelis smūgius lapyniškiui į veidą ir galvą.

Sumuštam vaikinui, tikriausiai, netrukus pasidarė bloga, nes draugai jį palydėjo prigulti. Balius tęsėsi toliau, o kai jaunimas nusprendė skirstytis, sumuštą bičiulį aptiko jau negyvą.

Ar vaikinas mirė dėl sumušimo, ar dėl kitų priežasčių, policija dar aiškinasi. Atliekama medicininė ekspertizė.

Iš šventėje dalyvavusių jaunuolių liudijimų įtariamąjį pareigūnai nustatė, tačiau jo sulaikyti ir apklausti nepavyko, nes vaikinas pasislėpė. Jis ieškomas policijos.

PATIKSLINIMAS

Remiantis pirminiais šaltiniais, informacijoje įsivėlė netikslumas.

Patiksliname, kad miręs vaikinas nebuvo Šilutės pirmosios gimnazijos moksleivis, o mokėsi vienoje profesinėje mokykloje. Be to, jis vyresnis už nepilnametį įtariamąjį, kurio tebeieško policija.

Atsiprašome jaunuolių šeimų ir visų skaitytojų, jautriai sureagavusių į šią informaciją.