Du ūkiniai pastatai supleškėjo iki pamatų

gaisras ZAL 6615Trečiadienį Šilutės ugniagesiams teko gesinti du ūkinius pastatus, bet, deja, nė vieno išgelbėti nepavyko.

Rytą, apie 10.27 val., Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad dega ūkinis pastatas, esantis Usėnų seniūnijos Galzdonų kaime, o po poros valandų – apie 12.30 val. – pagalbos šaukėsi Žemaičių Naumiesčio seniūnijos Snukalių kaimo gyventojas, nes čia irgi užsidegė ūkinis pastatas.

Ūkinį uždegė nuorūka, numesta ant tualetinio popieriaus

Galzdonų kaimo gyventojas labai sielojasi, kad dėl menkniekio neteko ūkinio pastato, malkų, šieno, kitų daiktų. Gaisras kilo, kai lauko tualete jis numetė nuorūką ant tualetinio popieriaus.

Į įvykio vietą išsiųstos Šilutės ir Pagėgių priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Ugniagesiams atvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad ugnis jau gerokai įsisiautėjusi. Pleškėjo ūkiniame sukrautos malkos, šienas. Pastato išsaugoti nepavyko.

Šunį gelbėjęs vyras apdegė veidą

Snukalių kaime tėra viena sodyba, ir į tą pačią trečiadienį pasikėsino ugnis. Gavus pranešimą apie degantį ūkinį pastatą, į įvykio vietą išskubėjo Šilutės ugniagesiai.

Pastate buvo du automobiliai, degalų atsargos. Vyras bandė pats gelbėti turtą. Iš gaisro židinio jis išstūmė automobilį „VW Golf“, o senas „Moskvič“ liko viduje.

Gelbėdamas prie pastato pririštą šunį, vyras gavo per veidą ugnies šuorą. Jam konstatuotas veido nudegimas.

Ugniagesiams tramdant gaisrą, viduje sproginėjo degalų talpyklos. Ugnis sunaikino visą pastatą, automobilį „Moskvič“, ten buvusią medieną.

Įtariama, kad gaisras kilo dėl pažeistos elektros instaliacijos – laidus galėjo pragraužti graužikai.